(VIDEO) SPLITSKI GRADONAČELNIK OBJAVIO RAT NARODNJACIMA: Naredio da se gradska himna obradi u rok fazonu, poslušajte novu verziju!
Foto: Printskrin / You Tube

SMETA IM TA MUZIKA

(VIDEO) SPLITSKI GRADONAČELNIK OBJAVIO RAT NARODNJACIMA: Naredio da se gradska himna obradi u rok fazonu, poslušajte novu verziju!

Hrvatska -

U Hrvatskoj je počeo da se emituje program "Extra FM", prvi zagrebacki radio koji pušta folk muziku.

Na repertoaru radija je sve - od Harisa Džinovića do moderne turbofolk muzike koja se pušta u klubovima zemalaj regiona, a to je u Hrvatskoj naišlo na poprilično neodobravanje.

Dok se narodnjaci šire Hrvatskom, kako prenose lokalni mediji, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara (HDZ) pokušava da se suprotstavi toj "pošasti" na sve načine, pa i promovisanjem rokerske obrade zvanične gradske himne “Marjane, Marjane”.

Pored toga, ove subote u tom gradu sviraće poznati bend“Simple Minds”. Opara je, kažu, odlučan da vrati Splitu rokerski imidž i želi "cajke da istera tamo gde im je mesto, na periferiju i u anonimnost opskurnih krčmi".

Zato je splitsku himnu, na inicijativu gradonačelnika, izveo bend "Manjinjorgo”.

Ideju da se osavremeni pesma "Marjane, Marjane", Opara je navodno dobio prilikom konstituišuće sednice splitskog Gradskog veća dok je slušao loš, zastareo i spor snimak.

"Dobro je ispalo. Jedva čekam da zagrmi na Poljudu na utakmici Hajduka, siguran sam da će se dobro primiti među navijačima”, rekao je Opara novinarima.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track