UBICA SA PLAŽE ZRĆE DOVEDEN U POLICIJSKU STANICU: Sledi mu noć u pritvoru, pa ispitivanje u tužilaštvu
Foto: Profimedia

SNIMILE GA KAMERE

UBICA SA PLAŽE ZRĆE DOVEDEN U POLICIJSKU STANICU: Sledi mu noć u pritvoru, pa ispitivanje u tužilaštvu

Hrvatska -

Britanac osumnjičen za ubistvo sunarodnika na Zrću doveden je danas u policijsku stanicu u Novalji na Pagu gde će biti ispitan, psole čega bi trebalo da prenoći u policijskom pritvoru u Zadru.

Osumnjičenog 25-godišnjaka uhapsila je jutros oko 9.30 sati granična policija na aerodromu Resnik kod Splita.

Zbog sumnji da je odgovoran za ubistvo jednog i pokušaj ubistva drugog zemljaka ispred noćnog kluba na Zrću očekuje ga kriminalističko istraživanje koje će policija sprovesti u saradnji s nadležnim Državnim tužilaštvom.

Posle ispitivanja u novaljskoj policiji osumnjičeni Britanac najverovatnije će biti predat pritvorskom nadzorniku u Zadru. Pre pokretanja istrage, u petak će ga ispitati i državno tužilaštvo koje za osumnjičenog može da zatraži i istražni zatvor, o čemu odlučuje sudija.

Zločin se dogodio ispred noćnog kluba na plaži Zrće na Pagu kad se sukobilo više stranaca. Tada je ubijen 26-godišnji državljanin Velike Britanije, a još su dvojica povređena. Jedan je zbog težih povreda smešten u zadarsku bolnicu i više nije u životnoj opasnosti, dok drugi nije zadržan u bolnici.

Osumnjičeni Britanac navodno je u vezu sa zločinom doveden uz pomoć snimaka nadzornih kamera. Za njim je raspisana potraga i obaveštene su sve policijske jedinice pa je uhapšen prilikom granične kontrole, kada je pokušao da napusti Hrvatsku.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja