I SVET PIŠE O NEVIĐENOM HRVATSKOM APSURDU: Ovaj tunel ne vodi nikuda, a koštao je 44 miliona evra! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

kapitalni projekat

I SVET PIŠE O NEVIĐENOM HRVATSKOM APSURDU: Ovaj tunel ne vodi nikuda, a koštao je 44 miliona evra! (VIDEO)

Hrvatska -

SPLIT - Tunel, čija je izgradnja započela pre šest godina i koji je najavljivan kao kapitalni projekat, vodi pravo u provaliju.

Ovaj besmisleni tunel iznad Omiša sada je zaintrigirao i svetsku osim hrvatske javnosti. Britanski BBC je objavio članak o tunelu za nigde, koji viri iz planine, a koji je probijen pre nekoliko godina kao deo obilaznice koja još uvek nije završena.

Pozivajući se na RTL, koji je pre dva dana objavio ovu priču, BBC piše kako su "hrvatski poreski obveznici besni zbog tunela od 44 miliona dolara koji ne vodi nigde", stoji u naslovu teksta.

Tunel dug 1.471 metara prolazi kroz planinu iznad grada te izbija iznad kanjona reke Cetine. Tunel je zamišljen kao rešenje za ogromne gužve, ovaj tunel još nije završen.

foto: printscreen

U tekstu BBC navode se i reči omiškog gradonačelnika Ive Tomasovića koji najavljuje skori konkurs za izgradnju mosta koji bi se spajao na tunel te potom i na cestu D70 koja ide prema Splitu.

Međutim sve je stalo. Novca je nestalo, a Omišanima je već odavno prekipelo. Saobraćajna slamka spasa postala predmet sprdnje i gradsko ruglo.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track