BRITANSKI TURISTA DOŽIVEO STRAVIČNO ISKUSTVO NA PLAŽI U SPLITU: Izašao iz mora i osetio ubod! FRAPIRAO SE kad je pogledao u nogu, lekari hitno reagovali
Foto: Profimedia

preselo mu letovanje

BRITANSKI TURISTA DOŽIVEO STRAVIČNO ISKUSTVO NA PLAŽI U SPLITU: Izašao iz mora i osetio ubod! FRAPIRAO SE kad je pogledao u nogu, lekari hitno reagovali

Hrvatska -

"Kad sam izlazio iz mora, obuo sam japanke i osetio ubod... Pogledao sam dole i video da mi se igla zabila u taban", kaže Danijel koji je došao da letuje u Splitu.

Posle početnog šoka, ovaj Britanac se sabrao i otišao do punkta spasilačke službe udaljene 30 metara, gde su ga dočekali devojka i mladić kojima je objasnio šta mu se dogodilo i pokazao im na iglu. Momak ga je nakon kratkog razgovora s kolegicom smestio da sedne i objasnio da će mu na ranu naneti sprej za dezinfekciju.

Danijel je istakao da mu je na trenutak laknulo jer bi ga bilo kakav oblik medicinske pomoći u tom trenutku umirio. Međutim, svestan da ipak nije bezopasno nabosti se na iglu, upitao ih je da li je tretman koji su uradili dovoljan s obzirom na rizik koji nose takve odbačene stvari.

Prema njegovim rečima, spasilac mu je odgovorio da se ne brine, da to nije ništa strašno i da ne bi trebalo da bude problema. Danijel se, međutim, ipak obratio prijatelju iz Hrvatske i na njegov nagovor odlučio da ode u Hitnu pomoć.

"Uveče sam otišao do Hitne gde sam bio primljen u roku od pet minuta. Medicinskoj sestri sam objasnio zašto sam došao i pokazao iglu, ona mi je dala broj epidemiološkog centra i savetovala mi da ih hitno nazovem radi daljnje obrade", kaže turista.

Zatim su mu uradili testove krvi i vakcine za tetanus i hepatitis.

"Odmah sam primljen i doktor je poslušao celu priču još jednom. Potpuno i profesionalno mi je objasnio moguće scenarije i savetovao mi da primim dve injekcije - tetanus i hepatitis", hvali Danijel splitske lekare.

Po povratku u Veliku Britaniju planira i da uradi testiranje na HIV, ali lekari veruju da su male šanse da je zaražen jer je ovaj virus najmanje otporan na spoljnje uslove.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja