NOVI UDAR NA BAJAGU U HRVATSKOJ: Ratni veterani pokušavaju OPET da mu zabrane nastup
Foto: Stefan Jokić

traže novo otkazivanje

NOVI UDAR NA BAJAGU U HRVATSKOJ: Ratni veterani pokušavaju OPET da mu zabrane nastup

Hrvatska -

Udruženja ratnih veterana u Sisačko-moslovačkoj županiji smatraju "neprimerenim i neumesnim" da Momčilo Bajagić Bajaga 15. septembra održi koncert povodom Dana piva u Sisku.

Posle afere oko otkazivanja Bajaginog koncerta u Karlovcu, postoji mogućnost da taj istaknuti srpski pevač neće predstojećeg vikenda nastupiti ni u Sisku, ako se udovolji želji sisačko-moslavačkih ratnih veterana.

Naime, u saopštenju veterana, koje portal prenosi u celosti, stoji da se "pesama koje je pevao Momčilo Bajagić Bajaga za vreme rata ne bi posramio niti jedan četnički vojvoda".

Saopštenje je, kako veterani kažu, izdato na osnovu niza "uznemiravajućih i neproverenih navoda" na društvenim mrežama i portalima o navodnim gotovim optužnicama protiv veterana, i posle sastanaka Koordinacije udruženja veterana Sisačko-moslavačke županije održanog 6. septembra".

Veterani kažu da je "neprimereno i neumesno" u Sisak, "grad hrvatskih pobeda", dovoditi estradne umetnike koji su, kako tvrde između ostalog, "za vreme rata na okupiranim područjima Hrvatske podržavali i nastupali za teroriste koji su okupirali trećinu Hrvatske".

"Pesme koje je pevao Momčilo Bajagić Bajaga kakvih se ne bi posramio ni jedan četnički vojvoda (uključujući i Boru Čorbu, njegovog nekadašnjeg gazdu i poslodavca) vrlo jasno govore koga je podržavao i bodrio", navodi se u saopštenju.

Hrvatski ratni veterani zaključuju da dovođenje takvih estradnih umetnika "pored toliko hrvatskih pevača koji žive i rade i plaćaju porez u Hrvatskoj otvara nezaceljene rane stradalnika rata ne samo u gradu Sisku nego i u celoj Hrvatskoj".

Kurir.rs/Tanjug Foto: Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track