ŽESTOKA REAKCIJA IZ HRVATSKE NA IZBORNE REZULTATE U BiH! BOŽO PETROV: Komšić je nepoželjan u Hrvatskoj!
Foto: Beta

REAGOVANJE NA IZBORNE REZULTATE

ŽESTOKA REAKCIJA IZ HRVATSKE NA IZBORNE REZULTATE U BiH! BOŽO PETROV: Komšić je nepoželjan u Hrvatskoj!

Hrvatska -

"Dragi Hrvati u BiH, niste sami!", stoji na početku poruke koju je na svom profilu napisao hrvatski političar i predsednik stranke Most Božo Petrov.

U objavi dalje stoji: Nametanje Komšića voljom bošnjačkih birača već treći put pokazuje nam bolnu činjenicu kako se ovakav izborni zakon zloupotrebljava kako bi se umanjila prava hrvatskom narodu. Željko Komšić, za razliku od sramotne saradnje koju je u prošlosti imao s određenim hrvatskim političarima, ne sme biti primljen u Zagreb kao predstavnik Hrvata jer on to nije!

Vreme je da Republika Hrvatska krene da se ponaša suvereno i ispunjava svoju ustavnu dužnost o zaštiti Hrvata u BiH. Hrvatska je članica EU više od 5, a NATO više od 9 godina. Takva spoljnopolitička pozicija mora biti iskorišćena kako bi se ovoga puta svetu pokazalo kroz šta Hrvati u BiH prolaze, s ciljem pronalaska rešenja i prestanka kolektivne i sistemske, višedecenijske majorizacije Hrvata u BiH.

Pozivam sve kolegice i kolege koje se bave politikom da, bez obzira na političke preferencije, ideološka stajališta i različitosti među nama, svi zajedno strateški i konkretno stanemo u zaštitu Hrvata u BiH. Očekujem i da hitno na tematskoj saborskoj sednici usaglasimo početne korake međustranačkog delovanja i komuniciranja ovog problema, jer je tako očito da je u Evropi u 21. veku potrebno štititi demokratiju, pravo glasa i dostojanstvo jednog evropskog naroda".

Kurir.rs/ Hercegovina.info

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track