DODIK DAN POSLE UBEDLJIVE POBEDE: Moj uslov da uđem u Predsedništvo biće da možemo da istaknemo zastavu Republike Srpske (VIDEO)
Foto: RTRS

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

DODIK DAN POSLE UBEDLJIVE POBEDE: Moj uslov da uđem u Predsedništvo biće da možemo da istaknemo zastavu Republike Srpske (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske i SNSD Milorad Dodik istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da su izbori pokazali SNSD ima najbolju strukturu u Republici Srpskoj. Istakao je i zadovoljstvo rezultatima jučerašnjih opštih izbora.

Dodik je naglasio je da je koalicija SNSD-DNS-SP napravila dobar rezultat.

"Verujemo da će premijer biti neko iz SNSD, s obzirom na dobar rezultat", dodao je Dodik.

Govoreći o nastupu u zajedničkim institucijama na nivou BiH, Dodik je rekao da će cilj biti da se formira zajednički blok sa svim srpskim strankama da bi imali, kako je istakao, 10 glasova.

On je rekao da je Mladen Ivanić izgubio jer se nije na pravi način zalagao za Republiku Srpsku.

"On je izbore izgubio i moraće da to prihvati", rekao je Dodik.

"I ankete su pokazivale da je moj rezultat bolji od Ivanićevog, što se i na izborima pokazalo tačnim. Očekuje me sastanak sa GO SNSD Banjaluka, jer mi je malo čudno da je ovaj grad glasao na način na koji je glasao", rekao je Dodik.

Dodik kaže da će najpre sačekati konačne izborne rezultate, a zatim tražiti sednicu parlamenta da bi mogao da položi zakletvu.

"Formiraću tim koji će se baviti pravilnicima koji se tiču srpskih predstavnika u Sarajevu jer, između ostalog, neću dozvoliti da u Predsedništvu BiH ne bude zastave Republike Srpske", napomenuo je Dodik.

"Moj uslov da uđem u zgradu Predsedništva BiH biće da možemo da istaknemo zastavu Republike Srpske", rekao je Dodik.

foto: RTRS

"Ja nemam ništa protiv hrvatske zastave, ali ako ne budemo mogli da istaknemo našu zastavu, ja u tu zgradu neću ni ući", istakao je Dodik.

Predsednik Srpske je govorio i o slučaju "Dragičević".

"U slučaju 'Dragičević' ja i dalje stojim na raspolaganju i želim da se do istine dođe. Ali to se utvrđuje u Tužilaštvu", zaključio je Dodik.

Prema poslednjim preliminarnim nepotpunim rezultate Centralne izborne komisije za člana Predsedništva BiH nakon obrađenih 84,33 odsto glasačkih mesta kandidat SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsedništva BiH Milorad Dodik osvojio je 54,06 odsto glasova,odnosno 293.622.

Kandidat Saveza za pobjedu Mladen Ivanić osvojio je 42,79 odsto glasova - odnosno 232.375.

Kurir.rs

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track