Najnovije vesti

HRVATSKA SE NAORUŽAVA: Posle aviona, stigli i američki helikopteri! Vlada SAD poklonila dva blekhoka vredna 50 miliona dolara (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

trka

HRVATSKA SE NAORUŽAVA: Posle aviona, stigli i američki helikopteri! Vlada SAD poklonila dva blekhoka vredna 50 miliona dolara (VIDEO)

Hrvatska

Vlada Sjedinjenih Američkih Država odobrila je donaciju dva helikoptera "blekhok" Republici Hrvatskoj.

Donacija uključuje dva nova helikoptera s opremom i rezervnim delovima u vrednosti od oko 50 miliona američkih dolara. Reč je o potpuno novim helikopterima koji bi u Hrvatsku trebali stići 2020. godine, prenosi Jutarnji list.

 

Dva američka helikoptera serije M u četvrtak su sletela u Zagreb kako bi se u petak domaćoj javnosti prezentiralo o kakvim je helikopterima reč.

 

"Blekhok UH-60M" najnovija je verzija ovog helikoptera, opremljenog najmodernijim komunikacionimm, navigacionim i senzorskim sistemima.

Odlukom američke Vlade o donaciji prva dva helikoptera UH-60M zaspočela je dugo najavljivana zamena ruske tehnologije zapadnom. U ovom trenutku Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo koristi ruske transportne helikoptere MI8, MI8- MTV1 te MI 171SH.

 

Jedino bi se bili zadržani transportni helikopteri Mi171Sh koji su u ovom trenutku na generalnom remontu kako bi mogli da se koriste sledećih 10 godina.

 

Kurir.rs/Jutarnji list

Foto: Youtube screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...