ŠOKANTNA ISPOVEST HRVATSKE POSLANICE U SABORU: U Hitnoj su mi vezali ruke i noge i strugali matericu bez anestezije, kao da smo u 15. veku! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

užasno

ŠOKANTNA ISPOVEST HRVATSKE POSLANICE U SABORU: U Hitnoj su mi vezali ruke i noge i strugali matericu bez anestezije, kao da smo u 15. veku! (VIDEO)

Hrvatska -

Hrvatska poslanica Ivana Ninčević Lesandrić iz Mosta iznela je u Saboru deo intime prozivajući ministra Milana Kujundžića za loš sistem u bolnicama kada su u pitanju spontani pobačajii.

Rekla je kako je nedavno završila u Hitnoj pomoći zbog spontanog pobačaja u trećem mesecu trudnoće. U bolnicu je, kaže, otišla sa punim poverenjem, kao i svaki građanin, a dočekali su je uslovi "kao u 15. veku" i dodala da je "uverena da je tad bilo bolje".

"Imala sam spontani pobačaj. Vezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže naživo. Strugali su mi maternicu bez anestezije. To je bilo najmučnijih 30 minuta u mom životu. Mogla bih svaku sekundu da vam prepričam jer je trajala kao večnost. To je 30 minuta ponižavanja svake žene od hiljada žena koje su potpisale peticiju.

Mislite da ženi nije dovoljna činjenica što je izgubila dete i emocionalni stres koji prolazi nego još moraju da nas u Hitnoj dodatno fizički iskasape i unište. Moje pitanje je jednostavno, nameravate li ovo da promenite i kada, jer ne želim da ovo više prođe niti jedna žena", rekla je Ninčević-Lesandrić koja tvrdi da ministar Kujundžić govori neistinu da se tako ne radi u bolnicama kada je to prošla ona lično i još 1.000 žena koje su potpisale peticiju. Njeno izlaganje zbog prekoračenja vremena pokušao je da prekine predsednik Sabora Gordan Jandroković.

"Sad jednu vrlo intimnu stvar iznosite i dovodite me u jednu vrlo nezgodnu situaciju", rekao je.

Ministar Kujundžić je izrazio žaljenje. "Iskreno žalim zbog gubitka deteta. U hrvatskim bolnicama ne radi se tako. Ako hoćete, dostavite mi medicinsku dokumentaciju pa ću da vidim o čemu se radi. Proveriću za konkretan slučaj i za peticiju, za koju nisam čuo niti video", rekao je ministar.

Kurir.rs/Večernji.hr

Foto Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track