Najnovije vesti

HRVAT SLOMIO PENIS TOKOM SEKSA, PA TRAŽIO ODŠTETU: Posle 12 godina doneta je presuda, ali je nesrećnik u međuvremenu UMRO!
Foto: Profimedia

SLUČAJ KOJI ZADAJE MUKE PRAVNICIMA

HRVAT SLOMIO PENIS TOKOM SEKSA, PA TRAŽIO ODŠTETU: Posle 12 godina doneta je presuda, ali je nesrećnik u međuvremenu UMRO!

Hrvatska

Splitski Županijski sud poništio je odluku splitskog Opštinskog suda u do sada nezabeleženom slučaju koji će pravnike i ubuduće stavljati na muke.

Sve je počelo 2006. godine, kad je danas pokojni Splićanin doživeo prelom polnog organa tokom seksualnog odnosa. Posle toga više nije mogao da ima polne odnose.

Tri godine posle toga tužio je osiguravajuću kuću kod koje je imao polisu životnog osiguranja s dopunskim osiguranjem od nezgode.

Bio je dodatno osiguran na iznos od 50.000 evra za slučaj trajnog invaliditeta, a u tužbi je tražio polovinu tog iznosa.

U procesu je osiguravajuće društvo tvrdilo da se ne radi o povredi koja je prouzrokovala invaliditet, nego o bolesti i da se osiguranik nije na vreme lečio.

Nesrećni Splićanin u međuvremenu je umro, a Opšinski sud je presudio u njegovu korist, da bi sad Županijski sud presudio sasvim suprotno.

Kurir.rs/ 24sata.hr

Foto: Profimedia/ Ilustracija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...