PREBOGATA HRVATICA OSTAVILA MAČKAMA NAKIT, SREBRO I 400.000 EVRA: Marija umrla u Americi, a kad su videli testament, svi su bili u ŠOKU!
Foto: Profimedia

DEO NOVCA DALA I RODNOM GRADU

PREBOGATA HRVATICA OSTAVILA MAČKAMA NAKIT, SREBRO I 400.000 EVRA: Marija umrla u Americi, a kad su videli testament, svi su bili u ŠOKU!

Hrvatska -

Bogata Hrvatica koja je umrla u Americi je posle smrti nasledstvo vredno oko 400.000 hiljada evra, ostavila svojim - mačkama.

Marija Horvatek je rođena u Đurđevcu u Hrvatskoj, a život je provela "preko bare". Umrla je pre dve godine, ali testament je toliko neobičan, a procedura kao procedura dugotrajna, da su mačke tek odnedavno mogle da počnu da uživaju u svom nasledstvu.

Odluka preminule bila je kategorična - htela je da nakon njene smrti u stečenom bogatstvu uživaju njene ljubimice, ali i đurđevačka deca. 300.000 dolara ostavila je, naime, i deci svoga rodnog grada, a stanovnici su oduševljeni ovim iznenadnim darom.

"U Đurđevcu postoje i osnovne i srednje škole, a postoje i brojna udruženja koje se bave decom s posebnim potreba,a, tako da se nadam da će taj novac završiti u nekim dobrim rukama", kaže Tea iz Đurđevca.

3 miliona kuna, odnosno oo 400.000 evra, nameštaj, nakit i srebrnina otići će ipak macama, odnosno izvesnoj Evi Barseloni, koja se u Čikagu brinula za gospođu Mariju, a u ime njenih ljubimica će i upravljati nasledstvom.

Kurir.rs/ Vijesti.rtl.hr

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track