DIGLA JE CELU HRVATSKU NA NOGE: 2 inspekcije utvrdile da je hrvatska poslanica ipak primila lokalnu anesteziju pre ginekološkog zahvata
Foto: Printscreen Facebook

ISTRAGA JE DEMANTOVALA

DIGLA JE CELU HRVATSKU NA NOGE: 2 inspekcije utvrdile da je hrvatska poslanica ipak primila lokalnu anesteziju pre ginekološkog zahvata

Hrvatska -

Ivana Ninčević Lesandrić, poslanica Mosta u Hrvatskom saboru, digla je pre mesec dana javnost na noge tvrdnjom da su joj u KBC Split radili kiretažu naživo posle spontanog pobačaja, a javile su se i mnoge žene sa sličnim jezivim slučajevima.

"Svezali su mi ruke i noge, počeli su proces kiretaže naživo, bez anestezije. Dakle, struganje maternice, unutrašnjeg organa, naživo, bez anestezije. To je bilo najmučnijih 30 minuta u mom životu, svaku sekundu bih mogla da opišem jer mi je trajala večnost, to je bilo 30 minuta ponižavanja svake žene", poverila se ona pre mesec dana javnosti s govornice u skupštini.

Celokupna javnost digla se na noge, a javile su se mnoge žene koje su doživele sličnu torturu na ginekološkim odeljenjima u bolnicama širom Hrvatske.

Uzalud je upravnik Klinike za ženske polesti i porodilišta KBC Split, prof. dr Deni Karelović, tvrdio da je ona dobila lokalnu anesteziju. Nije imao šanse kod besne javnosti.

foto: Printscreen YouTube

Prof. dr Deni Karelović je uzalud branio svoju kliniku

Ministar zdravlja, prof. dr Milan Kujundžić, poslao je i inspekcije u sve bolnice koje su oštećene žene imenovale, a obaška je u KBC Split naredio istragu lečenja poslanice Ivane Ninčević-Lesandrić. I to je urađeno.

Inspekcije, kako ona unutarbolnička, tako i ona Ministarstva zdravstva, pregledale su svu medicinsku dokumentaciju, donele zaključke i poslale Komisiji Ministarstva zdravlja, a sutra će biti objavljeni.

foto: Printscreen YouTube

Ali Slobodna Dalmacija saznaje da je inspekcija zaključila da je na Ginekologiji KBC Split u slučaju Ivane Ninčević-Lesandrić (MOST) sve obavljeno po pravilima struke. Najvećem dalmatinskom listu ujedno je potvrđeno da njoj nije rađena kiretaža već vakuum aspiracija i to u lokalnoj anesteziji, koju je uredno primila.

Inspekcija Ministarstva zdravlja nije našla nikakve nepravilnosti u tretmanu koji je poslanica Mosta dobila na na splitskoj ginekologiji, a do istog zaključka došla je i bolnička komisija koja je formirana unutar KBC Split.

Zbog ove lažne uzbune sad će biti dovedene u pitanje sudbine stotine žena koje su zaista imale loša iskustva u bolnicama.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track