NOVI SKANDAL U HRVATSKOJ: Jedina koja će biti kažnjena za smrt malog Gabrijela (9) biće lekarka koja mu je pomogla i pokušala da ga spase!
Foto: Video prtscr / HRT, Facebook

bruka

NOVI SKANDAL U HRVATSKOJ: Jedina koja će biti kažnjena za smrt malog Gabrijela (9) biće lekarka koja mu je pomogla i pokušala da ga spase!

Hrvatska -

METKOVIĆ - Hrvatka lekarska komora krije od javnosti imena lekara kod kojih su otkriveni propusti u lečenju zbog čega je Gabrijel Bebić (9) iz Metkovića preminuo.

Međutim, portal Index saznao je od anonimnog izvora da Komora najviše tereti lekarku Kseniju Kaleb, pedijatra Doma zdravlja Metković, koja je jedina odmah primila i pregledala dečaka, kog su prethodno odbili da prime u Hitnoj i u ordinaciji drugog pedijatra, dr Vladimira Krmeka.

Istovremeno, kako se saznaje, Komora ne tereti ni drugog pedijatra koji nije primio dečaka ni njegovu medicinsku sestru, koja je ocu rekla da imaju gužvu i da idu na Hitnu (iako su ga sa Hitne to isto jutro poslali kod njih). Komora ne vidi propust u stalnom vraćanju dečaka sa Hitne, ni ništa sporno što je dete odvezeno helikopterom na koji se čekalo sat i 20 minuta, a brže bi stigao kolima Hitne pomoći.

Komora je u nalazu najviše zamerila dr. Kaleb, koja je jedina u Metkoviću pomogla nesretnom dečaku. Zameraju joj što nije ostala u Hitnoj sa dečakom i dala mu odmah u ordinacij kiseonik i infuziju. A ona ga je, upravo misleći na dobrobit deteta, odvela u 30 sekundi udaljenu Hitnu da bi mu se to sve isto brže dalo jer je Hitna opremljena za hitne slučajeve.

Inače u pedijatrijskoj ambulanti ne postoji defibrilator koji je možda mogao zatrebati u reanimaciji životno ugroženog deteta, a u Hitnoj postoji jer je ona jedina opremljena za lečenje životno ugroženog pacijenta. I na kraju jedino ga je Hitna pomoć mogla prebaciti u splitsku bolnicu.

Komora je propust našla i kod lekarke sa Hitne koja je Gabrijela primila u nedelju noć i poslala kući i kod lekarke koja je dečaka poslala na helikopter a pritom nije dala dovoljno kiseonika i infuzije

Direktor Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac, u kom radi dr. Kaleb, odbio je da da izjavu o nalazu inspekcije Hrvatske lekarske komore. Advokat doktorke Kaleb Antonio Volarević, rekao je da su u nalazu HLK izostala načela svakog poštenog i pravno ispravnog postupanja. Naglasio je da nalaz Komore nije valjan i objektivan.

Kurir.rs/Index.hr

Foto Video prtscr / HRT, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track