ŠOK REAKCIJA! DIREKTOR ŠKOLE U KOJOJ SU ŽIGOSALI DEVOJČICU: To je obična dečja igra! SAMO joj je prislonio VRUĆ UPALJAČ! Ništa strašno!
Foto: Printscreen N1

KATASTROFA!

ŠOK REAKCIJA! DIREKTOR ŠKOLE U KOJOJ SU ŽIGOSALI DEVOJČICU: To je obična dečja igra! SAMO joj je prislonio VRUĆ UPALJAČ! Ništa strašno!

Hrvatska -

Direktor zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Jozo Dragić skandalozno je komentarisao to što je jedan učenik prvog razreda užarenim predmetom žigosao slovo U na ruku drugarice iz razreda i rekao joj da sada može da se HVALI da je ustaša!

"Strašno mi je žao što se ovo dogodilo u jednoj od najboljih škola. Jedna smo od boljih škola na svim mogućim takmičenjima, nekoliko puta bili smo prvaci Hrvatske u košarci, imamo atletičare koji su prvaci Hrvatske, imamo stalne akcije gde pomažemo slabijima, ali eto... Poslednjih godina su počeli da se direktno upisuju učenici s raznim teškoćama, imamo dosta učenika s posebnim programima, uslovima, i eto, takvi mali incidenti se događaju", rekao je Dragić.

foto: Arif Sitnica/Zadarski list

"Nije to posebno teško delo. Obični zagrejani upaljač", rekao je on za N1 i još optužio medije da su oni napravili senzaciju!

"Nije to neko posebno teško delo... Juče mi je došla jedna grupa učenika, rekli su da su imali incident. Pozvao sam ceo razred i počinilac dela je došao s njima. Ispričali su se, rukovali, pozdravili i rekli da je to bila samo dečja igra. Počinilac je to uradio zagrejanim upaljačem, ne daj bože nečim baš za žigosanje... Obični zagrejani upaljač je naslonio jednoj učenici na rame i jednom učeniku na vrat. Ja sam njemu odmah pojasnio da će biti sankcionisan po pravilniku, oni su insistirali da im ne treba lekar niti, ne daj bože, policija, nego su se vratili u razred", priča direktor.

foto: Printscreen N1

"Moram reći da to nije slovo U, nije on to rekao. To je bila obična dečja igra, to je bilo samo prislanjanje vrućeg upaljača", šokirao je direktor novinara.

Na pitanje da li je nastavnica, koja je u trenutku žigosanja bila u razredu, videla šta se događa, direktor kaže "Ne znam, valjda", a na pitanje da li će nastavnica snositi odgovornosti, kaže da bi trebalo. Ali za sebe kaže da ne snosi nikakvu odgovornost.

"Nismo mi, direktori, komandanti, ne znam što sam ja tu kriv. Imao sam već dva časa danas u tom razredu", rekao je Dragić u programu N1.

foto: Arif Sitnica/Zadarski list

Žigosana devojčica sa ocem

Podsetimo, u ovoj zadarskoj školi jedan učenik prvog razreda je užarenim predmetom u obliku slova "U" bukvalno žigosao jednu drugaricu i druga u odeljenju i to na času! Žigosana devojčica ispričala je da joj je rekao "sada imaš tetovažu i možeš da se hvališ da si ustaša". Nije smela da prijavi to jer joj je jedna devojčica iz odeljenja zapretila da će je povrediti, ali je profesorka fizičkog primetila ranu i tako se saznalo šta se desilo.

Rečeno joj je kako će joj trag ovog žigosanja ostati zauvek na koži.

Direktor juče nije zvano ni Hitnu pomoć ni policiju.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track