POLICAJCI UPALI U STAN ZAGREBAČKOG DILERA, PA SE PREPALI: Ugledali 4 zmijurine, a kad su saznali šta je radio sa njima, tek tad su se šokirali! (FOTO)
Foto: MUP HRVATSKE

morali da prekinu pretres

POLICAJCI UPALI U STAN ZAGREBAČKOG DILERA, PA SE PREPALI: Ugledali 4 zmijurine, a kad su saznali šta je radio sa njima, tek tad su se šokirali! (FOTO)

Hrvatska -

Zagrebačka policija jednog muškarca pratila je neko vreme jer su imali informacije da preprodaje halucinogene pečurke i druge narkotike.

Sudski nalog im je omogućio pretres prostorija u širem centru Zagreba. Pronašli su 398,2 grama marihuane, 25 grama ekstrakta konoplje zatvorene u tri plastične kutijice i dve cigarete. U jednoj kesici je imao tabletu ekstazija, ali su posebnu pažnju privukle sušene halucinogene pečurke.

Međutim, pretres je nakratko bio prekinut zbog četiri zmije i guštera koje je Zagrepčanin držao u posebno uređenim terarijumima.

foto: MUP HRVATSKE

Policajci su želeli da pregledaju i njih, ali niko nije znao šta da radi s zmijama. Ubrzo se pojavio i zoolog koji je preneo u karantin.

foto: MUP HRVATSKE

Gmizavci su bili dehidrirani i gladni, ali generalno zdrave jer se vlasnik o njima brinuo. Ipak, ono što je sve zabrinulo je navodni eksperiment koji je 31-godišnjak sprovodio. Među opremom je imao 27 staklenki od 0,15 do 0,25 decilitara, dva insulinska šprica i jednu epruvetu za koju sumnjaju da je puna razređenog zmijskog otrova. Sumnja se da ga je vadio zmijama, mešao pa ubrizgavao u sebe kako bi postao “otporan” za slučaj da ga ljubimci ugrizu.

foto: MUP HRVATSKE

"Ne ulazeći u konkretan slučaj, ubrizgavanje zmijskog otrova nije nimalo pametno. Postoji teorija prema kojoj bi se ubrizgavanjem zmijskog otrova podsticala imunološka reakcija tela. Iako možda i postoje primeri da to deluje, šteta od otrova je mnogo veća. Poznata su dva slučaja iz Mađarske gde su ljudi na kraju postali alergični na zmijski otrov. Ubrizgali su dozu i preminuli od reakcije", upozorio je biolog Mladen Zadravec.

Kako prenose lokalni mediji, pomenutog Zagrepčanina je ranije neko anonimno prijavio Inspekciji zaštite prirode pa su mu zaplenili osam zmija. Među njima su bile tri kobre, četiri zvečarka i jamičarka.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: MUP Hrvatske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track