Najnovije vesti

UHAPŠENI NAPADAČI NA IGORA TOMKIĆA: Pretukli rođenog Beranca zato što je Hrvat
Ilustracija, Foto: Profimedia

rasvetljen slučaj

UHAPŠENI NAPADAČI NA IGORA TOMKIĆA: Pretukli rođenog Beranca zato što je Hrvat

Crna Gora

Posle Aleksandra Savovića, koji je uhapšen zbog sumnje da je podmetnuo požar u radnji Igora Tomkića, Hrvata iz Berana, crnogorska policija uhapsila je još dva muškarca, osumnjičena da su pretukla Tomkića.

"Policija je u stalnoj komunikaciji sa porodicom Tomkić i neće dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu sigurnost ili izvrši napad na njihovu imovinu. Preduzeće sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi porodica Tomkić bila bezbedna i osećala se bezbedno u Beranama", rekao je načelnik Centra bezbednosti Berane Miodrag Božović.

Tomkićeva trafika je zapaljena u četvrtak, a samo nekoliko dana pre toga, vlasnik, inače Hrvat iz Berana, pretučen je kada su na njega nasrnula dvojica sugrađana koja su deo grupe koja ga već duže maltretira i preti mu kao pripadniku nacionalne manjine.

Vlada Crne Gore odlučila je da uplati 12.000 evra porodici Tomkić za sanaciju štete nastale paljenjem objekta, dok je premijer Duško Marković ocenio je da je napad na porodicu Tomkić napad na Crnu Goru i njene vrednosti.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...