Najnovije vesti

SLUČAJ KOJI JE ZAPREPASTIO HRVATSKU: Dečak (14) napravio dete devojčici, a njegovi roditelji sve dozvolili! Sada se brane ćutanjem i čekaju kaznu!
Foto: Profimedia

ŠOK

SLUČAJ KOJI JE ZAPREPASTIO HRVATSKU: Dečak (14) napravio dete devojčici, a njegovi roditelji sve dozvolili! Sada se brane ćutanjem i čekaju kaznu!

Hrvatska

Dečak star 14 godina sa đurđevačkog područja u svoju je porodičnu kuću doveo takođe maloletnu devojku sa kojom je kako prenose hrvatski mediji, redovno imao polne odnose, što su njegovi roditelji dopustili.

Devojka je zatrudnela i rodila dete, nakon čega je ceo slučaj završio u Centru za socijalni rad. Protiv roditelja je na kraju podneta optužnica, piše Podravski.

"Sumnjamo da su tokom 2017. godine u Đurđevcu, kao roditelji deteta (14), znajući da nije navršio 16 godina, u želji da zasnuje životnu zajednicu sa maloletnicom, dozvolili da ona useli u njihovu porodičnu kuću, gde je ona obavljala kućne poslove, dok je sin sa njom imao polne odnose", naveli su tužioci.

"Dakle, da su detetu mlađem od šesnaest godina omogućili vanbračnu zajednicu sa drugom osobom", dodaje tužilaštvo koje za roditelje traži uslovne zatvorske kazne.

foto: Profimedia

Roditelji se branili ćutanjem

Kako saznaje Podravski, okrivljeni otac ispitan je pred državnim tužilaštvom, gde se branio ćutanjem, no ranije je potvrdio kako je devojka kod njih došla 2017., da ona i sin imaju svoju sobu u kojoj žive i da je, u međuvremenu, prošle godine ona rodila dete "koje mu je najslađi unuk". Njegova supruga takođe se branila ćutanjem.

"Centar je dobio obaveštanje Matične kancelarije Koprivnica o tome da je maloletna devojka rodila muško novorođenče. U razgovoru sa maloletnicom utvrđeno je da je ista već više od godinu dana u vezi sa maloletnim sinom pomenutih roditelja", kazali su iz Centra za socijalni rad.

Roditelji 14-godišnjaka imaju još šestoro dece.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...