PRIVEDEN UREDNIK PORTALA IN4S GOJKO RAIČEVIĆ: Policija ga odvela na saslušanje, pa vratila kući
Foto: Youtube/Printscreen

pritisak na portal

PRIVEDEN UREDNIK PORTALA IN4S GOJKO RAIČEVIĆ: Policija ga odvela na saslušanje, pa vratila kući

Crna Gora -

Crnogorska policija privela je danas na informativni razgovor i saslušala urednika IN4S-a Gojka Raičevića, objavio je taj portal.

Nakon saslušanja, vraćen je kući.

Ranije danas, objavljeno je da je njihov glavni urednik dobio poziv za saslušanje, ali da se neće odazvati pozivu policije.

"Ovo je specijalan pritisak na naš portal i urednika Gojka Raičevića koji je nebrojeno puta do sada bio žrtva svih vrsta režimske, policijske represije i torture. Podsećamo da nikad nisu identifikovani počionioci, dok su nalogodavci izvesno u samom vrhu policije i sistema", navodi In4s.

Portal je u proteklom periodu objavio nekoliko audio-snimaka savetnika predsednika Crne Gore Milana Roćena dok je bio ambasador u Moskvi, pre nego što je Crna Gora postala nezavisna država.

Objavljeni su Roćenovi razgovori s Milom Đukanovićem - o tajnom sastanku s ruskim tajkunom Olegom Deripaskom u kojem se "sprdaju s porodicom Karić", sa Deripaskom oko privatizacije Kombinata aluminijuma Podgorica, u kojem se pominje tri miliona evra i da ih treba nekome dati.

U javnost je dospeo i razgovor Roćena s jednim od lidera opozicije u Srbiji Vukom Jeremićem o smeštaju grupe od 30 ljudi u hotelu na Svetom Stefanu, u čijem jednom delu kroz smeh kažu kako imaju svoj savetnički lobi i kako Roćen psuje majku Srbiji, a Jeremić Crnoj Gori, kao i razgovor s odbeglim biznismenom Duškom Kneževićem koji od Roćena traži da mu "pogura" ugovor od 170 miliona evra.

Ipak, najveću pažnju javnosti je izazvao Roćenov razgovor sa jednim lokalnim biznismenom koji je objavio portal Vijesti, u kome on novinare RTCG naziva bolesnom bagrom i govedima. On je naknadno saopštio da žali zbog izgovorenih reči.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu povodom tih snimaka koje mesec dana objavljuje portal In4S.

Kurir.rs/Beta Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track