POGINULOM HRVATU (27) AVGANISTAN JE BILA PRVA MISIJA: Ubili ga talibani, a iza sebe je ostavio suprugu i bebu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

tuga

POGINULOM HRVATU (27) AVGANISTAN JE BILA PRVA MISIJA: Ubili ga talibani, a iza sebe je ostavio suprugu i bebu! (VIDEO)

Hrvatska -

Ministarstvo odbrane Hrvatske saopštilo je da je jedan od trojice vojnika koji su jutros ranjeni u Avganistanu preminuo od posledica povreda zadobijenih u napadu na vozilo hrvatske vojske u prestonici Kabulu.

"Pripadnik 10. Hrvatskog kontingenta koji se nalazio u sklopu 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji podrške miru u Afganistanu, preminuo je danas, 24. jula 2019. godine oko podneva, od teških povreda opasnih po život zadobijenih rano jutros tokom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu", priopšeno je iz Ministarstva obrane.

Vozilo sa hrvatskim vojnicima u Avganistanu je napao bombaš samoubica na motociklu.

Imao je malu bebu i suprugu

Preminuo je pripadnik specijalnih snaga, vojnik Josip Briški, rođen 1992. godine koji je u Avganistanu bio angažovan na poslovima savetovanja i mentorisanja Avganistanskih bezbednosnih snaga.

Bio je suprug i otac, imao je malu bebu. Pet godina je u sistemu, a ovo mu je bila prva misija u Avganistanu.

Pomoć mu je pružena u američkoj bolnici, lekari nisu uspeli da ga spasu

Pomoć mu je nakon napada na vozilo u kojem je bio sa još dvojicom hrvatskih vojnika pružena u američkoj bolnici u Baramu, no zbog težine povreda glave koje je zadobio preminuo je u bolnici. Druga dvojica vojnika su teže povređeni, no život im nije u opasnosti.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska izražavaju žaljenje, oštro osuđuju napad i ovaj nesrećni događaj. Ministar obrane Damir Krstičević izrazio je saučešće porodici preminulog vojnika.

Avganistanski mediji objavili su da su talibani preuzeli odgovornost za današnji napad bombaša samoubice na vozilo hrvatske vojske u prestonici Kabulu, pri čemu su ranjena tri vojnika.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja