BEBA KOJA JE PREŽIVELA MASAKR U ZAGREBU, SMEŠTENA U DOM ZA NEZBRINUTU DECU: Dobro je, spava, jede i sve za sada u redu!
Foto: Printscreen

tuga

BEBA KOJA JE PREŽIVELA MASAKR U ZAGREBU, SMEŠTENA U DOM ZA NEZBRINUTU DECU: Dobro je, spava, jede i sve za sada u redu!

Hrvatska -

U Novom Zagrebu, u kući u Cimermanovoj ulici, u naselju Kajzerica, u četvrtak uveče se nešto pre 21:30 dogodilo šestostruko ubistvo. Ubijena je skoro cela porodica, a preživela je samo dvomesečna beba koja nije povređena.

Dete se nalazi Domu za nezbrinutu decu u Nazorovoj, a Svjetlana Tončetić Bogović, koja je u vreme kada je beba primljena obavljala funkciju zamenice direktorke, potvrdila je za Index.hr da je beba dobro, da spava i da jede.

Stravično ubistvo

foto: Facebook/Printscreen

Policija je nakon zločina na konferenciji za novinare otkrila detalje o ubici, ali i o žrtvama. Ubica je rođen u Vukovaru 1983. godine. Ima 36 godina i zove se Igor Nađ. Sa jednom od žrtava, Majom Tojagić, imao je bebu koja je jedina preživela ovaj masakr.

Maja Tojagić i ubica bili su vereni, a Igor Nađ je ubio i njenu sestru Josipu i 10-godišnjeg sina, kao i njene roditelje Dragomira i Filjku. Ubijen je i Davor Paušak sa kojim je Josipa bila u vezi.

foto: Facebook

"Detešce se nalazi kod nas, u dobrom je opštem stanju, spava, jede i sve je, za sada, u redu. Smešteno je kod nas i dobrog je zdravstvenog stanja, što je najvažnije u ovom trenutku", izjavila je za Index Svjetlana Tončetić Bogović.

Na pitanje da li se zna koja je dalja procedura s obzirom na to da je dete ostalo bez oba roditelja, Tončetić Bogović je odgovorila kako je Centar za socijalni rad nadležan za ta pitanja.

"Centar za socijalni rad sprovodi sve aktivnosti u vezi deteta. Mi smo u kontaktu s Centrom i sigurno će se, kada se budu znali svi važni detalji, doneti odluke koje su u najboljem interesu za dete. Dakle, Centar za socijalni rad je nadležan i brine o svemu, a mi sa njim sarađujemo", kazala je.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja