TUŽNA SUDBINA BEBE KOJA JE PREŽIVELA MASAKR U ZAGREBU: Monstrum UBIO ŠESTORO I POŠTEDEO SAMO SVOG SINA, još niko od rodbine nije došao po dete niti pita za dečaka!
Foto: Profimedia

stravičan zločin

TUŽNA SUDBINA BEBE KOJA JE PREŽIVELA MASAKR U ZAGREBU: Monstrum UBIO ŠESTORO I POŠTEDEO SAMO SVOG SINA, još niko od rodbine nije došao po dete niti pita za dečaka!

Hrvatska -

Stravičnog masakra koji je u Zagrebu počinio Igor Nađ, kada je ubio šestoro ljudi - svoju verenicu, njenog sina (10), sestru, roditelje i sestrinog dečka još uvek izazva je zgražavanje u Hrvatskoj i regionu.

Monstrum je jedino poštedeo svog sina starog svega dva meseca kog je dobio sa Majom Tojagić. Po bebu koja je posle zločina smeštena u Dom za nezbrinutu decujoš uvek nije došao niko od rodbine niti s einteresovao za njega.

Policajci su odmah po dolasku na mesto zločina nazvali Centar za socijalni rad čiji su zaposleni došli po dečaka, sina Igora Nađa (36) i Maje Tojagić (35), te ga smestili u Dom za nezbrinutu decu u Nazorovoj ulici u Zagrebu.

"Nemam informaciju da se neko od šire porodice dečaka interesovao o njemu jer nas niko nije zvao",- rekla je Jasna Kelava-Ćurković, direktorka Dečjeg doma.

"Tek treba utvrditi koji je centar za socijalni rad nadležan za dečaka, a to zavisi od toga gde je za njega prijavljeno prebivalište. Dečak je dobrog opšteg stanja", dodala je direktorka.

Nezapamćeni zločin ostavio je dvoipomesečnog dečaka bez oca, majke, bake i dede, tetke... Najbliža rodbina koju sad ima su majka Igora Nađa, koja živi u Brezovici, te njen bivši suprug, otac Igora Nađa, koji je u Švedskoj.

Porodični zakon u članu 116. uređuje pitanje starateljstva u slučaju smrti oba roditelja.

“U slučaju smrti oba roditelja, Centar za socijalni rad preuzeće dete. Roditelj može za života u oporuci (...) imenovati osobu za koju smatra da bi se u slučaju njegove smrti najbolje starala o detetu. Kad se u slučaju smrti roditelja imenuje staratelj, uzima se u obzir volja roditelja, osim ako ako to nije u skladu s detetovom dobrobiti.”

Kurir.rs/24sata.hr

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track