Najnovije vesti

MLADI HRVATI SE BORE PROTIV SUDA ZA USTAŠKI POZDRAV: Objavili pesmu u kojoj slave ustaštvo i Tompsona, ali tek komentare SLEDIĆE VAM SE KRV OD UŽASA! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

ZLOKOBNO

MLADI HRVATI SE BORE PROTIV SUDA ZA USTAŠKI POZDRAV: Objavili pesmu u kojoj slave ustaštvo i Tompsona, ali tek komentare SLEDIĆE VAM SE KRV OD UŽASA! (VIDEO)

Hrvatska

ZAGREB - Mladi Hrvati objavili su pesmu u znak protesta zbog zabrane ustaškog pozdrava "za dom spremni", zbog kog je Visoki prekršajni sud nedavno novčano kaznio makarskog pevača Maria Rosa.

Roso je još pre četiri godine na jednoj manifestaciji otpevao pesmu "Bojna Čavoglave", čiji je autor Marko Perković Tompson, pevač koji svojim pesmama glorifikuje ustaštvo. Tompsonova pesma u originalnoj verziji počinje upravo sa tim ustaškim pokličem.

Prema pisanju hrvatskog desničarskog portala Narod, mladi Hrvati su onima koji pokušavaju da zabrane pesmu "Bojna Čavoglave" uputili "muzički odgovor", pesmu koju je napisao Maks Križanić, a otpevala i odsvirala braća Kumerle.

I Križanićeva pesma poput Tompsonove počinje ustaškim pokličem, a dalje sledi da je "Bojna Čavoglave" spevana na "bojištu" u Zagori, na izvoru reke Čikole, gde su uz tu pesmu "hrabri ratnici branili domovinu, a i ginuli".

"Na frontu od Vukovara do Dubrovnika slavna pesma ratnicima moral dizala, a danas nam oni žele zabraniti nju, pesmu koja najavljuje našu pobjedu", stihovi su koji slede. U pesmi se zatim poručuje da sada "glavu dižu oni što su se tada skrivali", dok su, kako kažu "hrabri branitelji uz nju ginuli".

Poručuju takođe da niko neće uspeti da im zabrani da pevaju "Bojna Čavoglave", kojom je, kako kažu, njihova Hrvatska "odbranjena".

"I neka nas sve zatvore, al' neće uspeti sa usana slavnu pesmu nikad skloniti", pevaju dalje, uz zahvalnost Tompsonu i poruku da ga Hrvatska nikada neće zaboraviti.

A evo samo prvih komentara na YouTube:

foto: Printscreen YouTube
foto: Printscreen YouTube
foto: Printscreen YouTube

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...