PRONAĐEN NESTALI DEČAK (9) IZ ZAGREBA: David je otišao od kuće ljut i bos, a majka je sumnjala da je kod oca! Policija potvrdila da je živ i zdrav! (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook

SREĆAN KRAJ

PRONAĐEN NESTALI DEČAK (9) IZ ZAGREBA: David je otišao od kuće ljut i bos, a majka je sumnjala da je kod oca! Policija potvrdila da je živ i zdrav! (FOTO)

Hrvatska -

Zagrebačka policija potvrdila je za Dnevnik.hr da je pronađen David Đukić, 9-godišnji dečak za kojim se tragalo nakon što je majka prijavila nestanak. Kako je ispričala majka, dečak je nestao u nedelju uveče. Od kuće je otišao bos. Majka je sumnjala da je dečak kod oca.

Dečakova majka Anita Đukić objavila je na Fejsbuku da je u nedelju, 25. avgusta nestao 9- godišnji dečak. Kako navodi majka, a tako je i na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba, dečak je nestao na području Kustošije (Zagreb), visok je oko 130 cm, ima 30-ak kilograma, tamnoput, tamnih očiju.

Prilikom odlaska na sebi je imao tamnoplavu potkošulju i farmerke zavrnute do kolena. Majka je napisala da sumnja da se nalazi na području Kustošije, a da nije isključeno da je i negde dalje.

Zagrebačka policija potvrdila je za Dnevnik.hr da je pronađen 9-godišnji dečak, ali nije otkrila nikakve druge detalje.

Dečak je kod kuće

U razgovoru za Dnevnik.hr majka dečaka rekla je da joj je policija javila da je sin nađen živ i zdrav, ali ni ona ne zna okolnosti.

"Ne verujem dok ne vidim. Policija mi je rekla da je dobro, ali da moraju s njim da razgovaraju kako bi utvrdili gde je bio'', rekla nam je zabrinuta majka. Kasnije smo dobili potvrdu da je dečak sada kod kuće.

Majka nam je ranije rekla da sumnja da je dete bilo kod oca. Od muža se rastala pre dva meseca. U tom razdoblju, tvrdi, otac nije ni pitao za decu, a do oca nije uspeo da dođe ni Centar za socijalni rad. U subotu se dečak posvađao sa sestrom.

foto: Profimedia

"Ma, neka bezazlena svađa", opisala je majka. Međutim, dečak je otišao od kuće. Majka priznaje da je dečak i ranije znao da ode od kuće, ali kako kaže, samo nakratko, da se 'ohladi' ispred kuće. Ovoga puta nije se vratio.

Otac tvrdio da ga je poslao kući, ali ga nema...

Kaže da deca nisu ni znala gde im otac živi. Ali, kad su u subotu išli u Crkvu po hranu, sreli su ga pa je tata sinu rekao svoju adresu, tvrdi majka koja je zbog otga posumnjala da je dečak, kad se naljutio, otišao tati.

Policija je dobila dojavu da dete, koje odgovara opisu, šeta po Kustošiji – oko ponoći. Kako priča majka, naknadno je otac javio da je dečak kod njega, a ona je tražila da ga vrati. Bivši suprug rekao je da je dečaka poslao na autobus, ali dete kući - nije došlo. Majka je slučaj prijavila policiji.

U ponedeljak uveče otac je, tvrdi majka, rekao da je dete ponovno negde pronašao i da ga je ponovo poslao kući.

Potraga za dečakom je uspešno završena, ali detalji nisu poznati.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track