ISPOVEST MAJKE UBICE KOJI JE U ZAGREBU MASAKRIRAO SKORO CELU PORODICU: Nisam mogla da utičem na sina, učinila bih sve da sam mogla da ga sprečim! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

zločin koji je šokirao hrvatsku

ISPOVEST MAJKE UBICE KOJI JE U ZAGREBU MASAKRIRAO SKORO CELU PORODICU: Nisam mogla da utičem na sina, učinila bih sve da sam mogla da ga sprečim! (FOTO, VIDEO)

Hrvatska -

Majka Igora Nađa, koji se sumnjiči da je početkom avgusta u Zagrebu masakrirao skoro čitavu porodicu, a jedino u životu ostavio svoje dvomesečno dete, ističe da nikako nije mogla da utiče na postupke svog sina. A da je znala šta će uraditi, kaže, učinila bi sve da ga spreči u gnusnoj nameri.

Igor Nađ (35) došao je 1. avgusta oko 21.30 sati ispred porodične kuće Tojagić u Ulici Radoslava Cimermana u Zagrebu. Iz pištolja, koji je ilegalno posedovao, ubio je devojku Maju Tojagić (35), njenog sina (10), njenu sestru Josipu (29), Majinu i Josipinu majku Filjku Tojagić (63), njenog supruga Dragomira "Pašu" Tojagića (61) i Josipinog dečka Davora Paušaka (29).

Jedino nije ubio dvomesečnu bebu koju je dobio s Majom. Nakon krvoprolića pobegao je u Brezovicu, gde se ubio u dvorištu Doma za nezbrinutu decu.

Njegova majka Mariija u razgovoru za hrvatske medije delovala je smireno i pristojno je odgovarala na pitanja. Potvrdila je da želi da preuzme starateljstvo nad danas četveromesečnim dečakom i da je, u tu svrhu, Centru za socijalnu pomoć predala svu potrebnu dokumentaciju.

foto: Facebook/Maya Rogi Tojagic-Đan

"Čekamo odluku Centra"

"Centar radi svoj posao. Još nisu odlučili šta je najbolje za njega, no čim odluče, javiće nam. Čekamo njihovu odluku", rekla je Marija za 24 sata.

Priznaje da se boji kako su, zbog postupanja njenog sina, svi već stvorili negativnu sliku o njima.

"Nikako nisam mogla da utičem na sina i njegove postupke. Da sam mogla, učinila bih sve da ga sprečim", iskreno kaže Marija.

Igorova majka ne krije da ne voli da priča o onome što je bilo. Njen unuk je još u domu, u koji su ga smestili nakon masakra. Od izvora u nadležnom Centru hrvatski mediji su saznali da se mnogi raspituju za njega.

foto: Printscreen

"Javljaju se potencijalni usvojitelji koji žele da mu pomognu i pruže novu budućnost", rekao je isti izvor pre desetak dana. Iako baka, po zakonu, ne može da usvoji dečaka, u ovakvim slučajevima moguće je udomljenje kao oblik pomoći.

Na sreću, beba je dovoljno mala da se neće sećati proživljenog užasa.

Policija je Mariji rekla da je istraga i dalje u toku.

"Rekli su nam samo da vode istragu i da ne znaju kad će biti gotova, da to može da potraje. Kad dokažu kako je bilo, reći će nam", dodala je.

Veštačenjem odeće žrtava i odeće ubice nastoji se biološkim, mikro i drugim tragovima da se utvrdi njihov međusobni kontakt. Nastoji se u tome da se povežu eventualni tragovi krvi s odeće ubice s eventualnim tragovima krvi žrtava zločina. Takođe, veštaci balističke struke imaju zadatak da konkretne čaure povežu s pištoljem pronađenim u ruci Igora Nađa.

U suštini, radi se o rutinskom, uobičajenom toku istrage. Veštačenja, te nalazi i mišljenja veštaka su dokazne radnje u konkretnom postupku u kom se, u ovoj fazi istrage i kombinovanim veštačenjima, nastoji povezivanje žrtava s njihovim ubicom Igorom Nađem.

Kurir.rs/24sata

Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja