OGLASIO SE I MINISTAR POSLE SLUČAJA GRUPNOG SILOVANJA U ZADRU: Sve ovo izgleda veoma loše, ali treba i zaustaviti harangu! Sudija prima pretnje (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

MANIJACI PUŠTENI NA SLOBODU

OGLASIO SE I MINISTAR POSLE SLUČAJA GRUPNOG SILOVANJA U ZADRU: Sve ovo izgleda veoma loše, ali treba i zaustaviti harangu! Sudija prima pretnje (VIDEO)

Hrvatska -

Zadarsko državno tužilaštvo podnelo je žalbu na rešenje sudije kojim je na slobodu pustio momke koji su grupno silovali devojčicu (15), a tim povodom se oglasio i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Ministar je istakao da ne može da oceni je li sud pogrešio puštanjem osumnjičenih da se brane sa slobode jer bi to značilo da se meša u rad pravosuđa.

"Ocenjivati je li sud pogrešio ili nije - to neću. Ako je sud i pogrešio, postoji postupak po pravnim lekovima", rekao je Bošnjaković.

"Sudija je doneo odluku u okviru svojih ovlašćenja, on je odluku obrazložio, njegovo je viđenje stvari tako, ja u to ne mogu da ulazim", kazao je Bošnjaković dodavši kako on nema uvida u spis, ali da sve što je objavljeno o tom slučaju zvuči vrlo loše.

Smatra kako u svemu tome treba pokušati da se osigura mir, prvenstveno radi maloletnice, potencijalne žrtve, jer se objavljuju tajni podaci, a to šteti žrtvi.

"Ovo je postupak koji će biti složen, žrtva i sedam eventualnih počinilaca. Ovo je složeniji predmet. Razumem uznemirenost javnosti", rekao je ministar, ali i dodao da treba zaustaviti harangu. Dodao je da je ova buka najveći problem za žrtvu.

"Molim medije da budu osetljivi u izveštavanju i da ne pravimo štetu jednoj mladoj osobi. Treba utvrditi činjenice. Ovo je jedan specifičan postupak, nekad mediji donose presudu a da ne znaju činjenice", rekao je.

Osim toga, dodao je, i sudija je primio vrlo ozbiljne pretnje pa je i za njega zatražena zaštita.

"Treba pustiti sud da odradi svoj posao", zaključio je ministar pravosuđa.

Kurir.rs/Index.hr/24sata.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track