HRVATSKI MEDIJI SAZNALI ZAŠTO JE ZADARSKI SUDIJA PUSTIO SILOVATELJE DEVOJČICE NA SLOBODU: To su bogataški sinovi koji se po društvenim mrežama bahate snimcima skupih automobila i motora! Zaštićeni su i za njih važe druga pravila!
Foto: Profimedia

ODVRATNO!

HRVATSKI MEDIJI SAZNALI ZAŠTO JE ZADARSKI SUDIJA PUSTIO SILOVATELJE DEVOJČICE NA SLOBODU: To su bogataški sinovi koji se po društvenim mrežama bahate snimcima skupih automobila i motora! Zaštićeni su i za njih važe druga pravila!

Hrvatska -

Hrvatska je u šoku zbog odluke Ivana Markovića, sudije iz Zadra, da pusti na slobodu sedmoricu osumnjičenih za grupno silovanje devojčice (15), koje je trajalo godinu dana uz ucene snimcima silovanja i pretnje, a pošto identitet osumnjičenih nije objavljen, neki mediji i građani posumnjali su da ti zlikovci uživaju posebnu zaštitu pravosudnih organa jer su iz uglednih i bogatih porodica.

Neki mladići iz grupe koja je osumnjičena za silovanje hvale se na društvenim mrežama novim motociklima, skuterima, ali i vožnjom u skupim automobilima.

Profili Davida B., braće Matea i Ante J. i Karla P. ostavljaju utisak da su popularni u svom društvu. Novinari portala Dnevno.hr razgovarali su s ljudima koji ih lično poznaju, pa su saznali i da su se jednom od osumnjičenih roditelji razveli i da retko viđa oca.

Osumnjičena braća uživaju u vožnji motora i skupih automobila. Otac jednog od osumnjičenih je vlasnik je nekoliko apartmana u okolini Zadra, dok je jedan od osumnjičenika proglašen za jednu od najvećih fudbalskih nada Hrvatske.

Inače, informacija o puštanju osumnjičenih za silovanje na slobodu, tvrde mediji, došla je iz policijskih izvora. I u policiji su se šokirali zbog skandalozne odluke sudije Markovića, pa su odlučili da obaveste javnost o tome.

Sudijino objašnjene svodi se na veru u njegove sposobnosti dobrog prosuđivanja. Drugim rečima, sudija tvrdi da je zasigurno imao dobre razloge za ovakvu odluku, ali zbog tajnosti postupka ne sme da iznosi detalje!

Tek, među osumnjičenima su 19-godišnjak, trojica 18-godišnjaka i dvojica 17-godišnjaka. Silovanja su trajala oko godinu dana, a osumnjičeni su svoju žrtvu snimali i ucenjivali. Među osumnjičenima je bivši dečko maloletne žrtve, koji je i pretukao tu devojčicu.

Kurir.rs/Dnevno.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track