SPLIĆANKA (44) FIZIČKI ZLOSTAVLJALA MALOLETNICU: Tinejdžerku (17) sa mentalnim teškoćama je tukla i čupala za kosu, a onda ju je ubola nožem!
Foto: Profimedia

horor

SPLIĆANKA (44) FIZIČKI ZLOSTAVLJALA MALOLETNICU: Tinejdžerku (17) sa mentalnim teškoćama je tukla i čupala za kosu, a onda ju je ubola nožem!

Hrvatska -

Žena (44) iz Splita optužena je za fizičko zlostavljanje 17-godišnjakinje sa sniženim kognitivnim sposobnostima o kojoj se brinula, javlja Slobodna Dalmacija.

Ona je svoju štićenicu tukla, bacila na pod, čupala joj kosu i na kraju je ubola kuhinjskim nožem u bedro.

Kako stoji u optužnici, sve se dogodilo u podstanarskom stanu u Makarskoj u februaru ove godine u 18:30. Nakon svađe s maloletnicom, iako je znala za njene godine i snižene mentalne sposobnosti, nasrnula je na nju fizički s namerom da je povredi.

Prvo ju je uhvatila za kosu i toliko je grubo odgurnula da je 17-godišnjakinja pala i udarila glavom o pod. Dok je maloletnica ležala na podu, 44-godišnjakinja ju je udarila više puta šakom u lice, stoji u optužnici. Zatim je uzela kuhinjski nož i ubola 17-godišnjakinju u bedro.

Devojka je uspela da se spasi bekstvom iz stana.

Opštinsko državno tužilaštvo u Splitu podignulo je optužnicu. Osim uslovne kazne zatvora u trajanju od 10 meseci, traže i da optužena plati troškove postupka.

foto: Profimedia

Optužena pokušala da umanji ozbiljnost povrede nanetih tinejdžerki

U svoju odbranu 44-godišnjakinja je pokušala da opravda svoj postupak i umanjujuć povrede kod tinejdžerke.

"Bila sam ljuta na nju jer sam se sažalila nad njom zbog njene teške porodične situacije pa sam je uzela kod sebe kući, ali ona se nije držala dogovora o dolascima uveče. To veče sam se brinula pa sam je udarila tri puta, a jedino što je tada palo bio je njen mobilni telefon i kozmetika. Malo sam je "bocnula", ali nisam nameravala da je povredim, nego, ja inače imam jaku ruku. Osim toga, nož je bio tup, a to je nešto što je i meni moja majka radila pa ja znam i sama sebe tako da ubodem. Nisam je bacala na pod i tukla šakama, a modrice je dobila od intimnih odnosa", nabrajala je razloge optužena.

Napadu je svedočio i prijatelj 44-godišnjakinje koji je bio u stanu, ali je bio toliko pijan da se ne seća svih detalja.

foto: Profimedia

"Vikala je na nju gde je bila, s kim je bila, da li je bila sa momkom pa joj je iz torbice izvadila kozmetiku i počela je da je razbija. Onda ju je šamarala, a kada sam joj kazao da se smiri rekla mi je da ne znam o čemu se radi. Onda je krenula prema sudoperi i uzela kuhinjski nož i ubola 17-godišnjakinju iznad kolena. Skočio sam i zaustavio je, a povređena devojka je pobegla iz stana. Ne sećam se svega jer sam bio pod uticajem alkohola, ali kada sam izašao napolje video sam 17-godišnjakinju pored radnje sa dečkom i smejala se pa sam pretpostavio da joj nije ništa", izjavio je svedok.

Stalna sudska veštakinja i psiholog je napravila nalaz i veštačenje maloletnice i njenog iskaza u kojem je potvrđeno kako je sniženih kognitivnih sposobnosti i da se kao takva nalazi u kategoriji posebno ranjivih osoba.

"Potreban je pregled psihijatra i redovan odlazak kod psihijatra. Događaj je opisala da se sastojao od guranja, udaranja po licu, bacanja na pod, gušenja, grebanja, griženja i uboda nožem. Sa psihološkog aspekta može se govoriti o autentičnosti proživljenog događaja", izjavila je psiholog.

Kurir.rs/Index.hr/Slobodna Dalmacija

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja