MILANOVIĆ NE IDE NA SVEČANOST POVODOM HRVATSKOG PREDSEDAVANJA SAVETOM EU: Odbio da dođe, a ovo je razlog!
Foto: EPA

doneo odluku

MILANOVIĆ NE IDE NA SVEČANOST POVODOM HRVATSKOG PREDSEDAVANJA SAVETOM EU: Odbio da dođe, a ovo je razlog!

Hrvatska -

Izabrani hrvatski predsednik Zoran Milanović odbio je da dođe na svečanost kojom se obeležava početak hrvatskog predsedavanja Savetom Evropske unije.

Svečanost će biti otvorena večeras koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu, a da Milanović neće doći potvrđeno je iz njegovog kabineta, prenosi zagrebačka N1 televizija.

On je na tu svečanost pozvan kao bivši premijer, ali u njegovom timu smatraju da nema potrebe da se na istom mestu pojavljuju on kao izabrani predsednik i aktualna predsednica.

Večeras će se na Pantovčaku održati i svečana večera koju organizuje aktuelna predsednica Kolinda Grabar-Kitarović na koju kao izabrani predsednik Milanović nije pozvan, s obzirom da nije ni u skladu sa diplomatskom praksom da se dvoje predsednika u ovoj situaciji nalaze zajedno na takvom događaju.

Na svečanoj večeri uz predsednicu, premijera, ministre i predsednika Hrvatskog sabora, biće i brojni drugi uzvanici kao i predsednica EK Ursula fon der Lajen, komesari i ostali članovi Evropske komisije i visoki zvaničnici EU.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track