DODIK: Malo je naroda koji imaju dva dana republike kao Srbi! Ovu vitalnost ne bi mogli da izdrže ni veći narodi
Foto: Beta/Nedim Grabovica

9. januar nesporan

DODIK: Malo je naroda koji imaju dva dana republike kao Srbi! Ovu vitalnost ne bi mogli da izdrže ni veći narodi

Bosna i Hercegovina -

Uoči proslave Dana Republike Srpske, predstavnik srpskog naroda u Predsedništvu BiH, Milorad Dodik, istakao je da je RS stabilna, upućena ka svojoj budućnosti i opredeljena za mir i stabilnost.

"Malo je naroda koji imaju priliku da proslavljaju dva dana republike. Jedan je u Srbiji, a drugi u Republici Srpskoj. Želimo da uvažavamo sve druge i drugačije, ali smo spremni da proslavljamo svoje praznike i datume. Svi znamo da je 9. januar nesporan i tako će biti“, rekao je Dodik.

On je zahvalio patrijarhu Irineju za ljubav koju ima prema Republici Srpskoj.

"Dva dana republike su naše bogatstvo. Naš narod uvažava druge i drugačije, ali pre svega mora da vodi računa o sebi i da sa drugima živi u miru“, dodao je on.

Prema Dodikovim rečima, Republika Srpska je pokazala vitalnost koju ne bi mogli da izdrže veći narodi.

"Republika Srpska je nastala u vreme mira i bila je politička i životna volja srpskog naroda. Ovde sam jedan od retkih koji je 9. januara 1992. godine digao ruku za Republiku Srpsku. To su bila teška i izazovna vremena i moramo da odamo priznanje ljudima tog vremena koji su našu republiku stvorili. Imali smo nameru da budemo nezavisna država i zato smo glasali za njeno formiranje", istakao je.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track