TROSTRUKOG UBICU IZ SPLITA MAJKA UVELA U KRIMINAL Sada se javila da ga opravda: Maltretirali su ga, nije spavao 20 dana!
Foto: Profimedia, Printscreen Facebook

očekivano

TROSTRUKOG UBICU IZ SPLITA MAJKA UVELA U KRIMINAL Sada se javila da ga opravda: Maltretirali su ga, nije spavao 20 dana!

Hrvatska -

Istražni sudija splitskog opštinskog suda odredio je u ponedeljak istražni zatvor Filipu Zavadlavu (25), osumnjičenom za trostruko teško ubistvo, potvrdio je portparol suda Damir Romac.

Istražni zatvor mu je određen zbog straha da bi na slobodi mogao ponoviti delo, ali i zbog posebno teških okolnosti činjenja krivičnih dela.

Njegova majka Etel Zavadlav za Jutarnji je iz Austrije komentarisala slučaj. Za sve je, kaže, saznala juče. U Hrvatsku stiže krajem januara.

Kaže da njen sin nije spavao 20 dana i da je bio rastrojen. Tvrdi da su ga ubijeni mladići maltretirali.

"Uzeli su mu sav novac koji je imao pa mu je hitno trebao novi ukrcaj na brod jer nije imao ni za hranu. Smršao je osam kilograma za mesec dana. Na brod se, kao oficir palube, trebao da ukrca ove sedmice", kaže majka.

Tvrdi da je na dan ubistva mislio otići u bolnicu na psihijatriju zbog suicidalnih misli.

"Spominjao je suicid, bacanje pod voz i slično, ali nikada ovakav užasan ishod. Ali otac ga je sprečio da ode u bolnicu jer je smatrao da se posle toga neće moći da zaposli", tvrdi majka.

Majka je, što se ranije pisalo, zajedno s mladićem bila osuđena zbog pljačke.

Filip Zavadlav osuđen je s majkom pre pet godina na splitskom Opštinskom sudu za dve krađe po splitskim crkvama, od kojih je jedna ostala u pokušaju. Filip je dobio godinu dana uslovno, a majka također godinu dana - uslovno od četiri godine.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track