VATRA PROGUTALA KUHINJU: Veliki požar u školi u Hrvatskoj, đake iz doma probudio prasak (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

KROV SE URUŠIO

VATRA PROGUTALA KUHINJU: Veliki požar u školi u Hrvatskoj, đake iz doma probudio prasak (VIDEO)

Hrvatska -

U srednjoj školi "Braća Radić" u Kaštel Štafiliću u Hrvatskoj izbio je veliki požar, ali su vatrogasci uspeli da ga lokalizuju.

Povređenih u požaru nije bilo, a izgoreo je krov koji se urušio, kao i menza i skladište.

foto: Facebook/Printscreen

U intervenciji su učestvovala 23 vatrogasca sa sedam vozila.

Učenica doma koji je u kompleksu škole kaže kako ju je probudilo pucketanje vatre, a potom je s prozora gledala kako gore menza i kuhinja.

Odmah je krenula da budi drugove i drugarice.

"Probudio me zvuk pucketanja, a onda sam čula i prasak. Odmah sam otišla da kucam kolegama po vratima, niko mi nije verovao kada sam im govorila da je buknuo požar u menzi. Probudili smo i profesora, bio je sav zbunjen, pa niko se nije nadao da bi požar mogao ujutru da nas probudi", rekla je učenica.

Kaže da se pre dve nedelje dogodila slična situacija u školi.

"Neko je zapalio nekakav otpad baš blizu laboratorija i hemikalija, a ovoga puta ulje i drugi otpad na ulazu u menzu. Menza je sasvim izgorela, ne znam gde ćemo jesti sledećih dana, ali verujem da će se nešto rešiti. Trenutno smo kod direktorke, tu ćemo i biti na ručku. Za vikend nas nije mnogo ostalo jer ljudi inače idu kući, ostalo nas je desetak", dodala je učenica.

Direktorka Marija Kezele je rekla da su učenici svi dobro.

"Sada su kod mene kod kuće jer smo hteli malo da ih pomerimo od ove cele situacije. Najbitnije je da nema žrtava, a šteta je ogromna. Učenički restoran i kuhinja više ne postoje", istakla je.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track