MILANOVIĆ PRIZNAO: I mene su zvali u masone, ali sam odbio (VIDEO)
Foto: Facebook/24sata.hr

tajna društva

MILANOVIĆ PRIZNAO: I mene su zvali u masone, ali sam odbio (VIDEO)

Hrvatska -

Novi hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da svi koji su članovi udruženja slobodnih zidara, a rade nekakav javni posao ili su javni zvaničnici, posebno u domenu represivnog državnog aparata, nepotrebno dovode u pitanje svoju objektivnost i lojalnost.

"To je, u stvari, uglavnom tajno društvo i ako radiš neki javni posao, naročito u domenu represije, time nepotrebno dovodiš u pitanje svoju objektivnost i lojalnost, a ona je u Ustavu i zakonima. Radi se o važnoj instituciji koja ima određenu represivnu ulogu", izjavio je Milanović.

Dodao je da ko god se odluči da se uključi u takvo društvo mora da vodi računa o tome šta piše u zakonu i kakav utisak ostavlja.

Podsetimo, glavni hrvatski državni tužilac Dražen Jelenić potvrdio je da je mason od marta 2018. godine.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković najavio je da očekuje Jelenićevu ostavku, a ako je odbije tada će ga smeniti vlada.

Milanović je istakao kako će o Jelenićevoj smeni odlučiti oni koji su za to nadležni.

Kazao je takođe kako je "pre dosta godina" dobio poziv u slobodne zidare, ali da im se nikada nije pridružio. "I to upravo zbog ovakvih stvari", rekao je.

"Davno sam dobio poziv, ali nisam mu se odazvao... Moj savet, ne samo gospodinu Jeleniću ili onome ko dođe nakon njega, kao i svim državnim tužiocima na svim nivoima, sudijama, vojnicima, policajcima, oni koji po zakonu ne mogu biti ni članovi stranaka, da vrlo pripaze na to, ne savetujem to nikome", rekao je Milanović.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track