MOBILNI IM ZAPALIO KUĆU, ŠTETA 13.000 EVRA: Porodica se izvukla, sin nije uspeo da spase mačku, pa skočio kroz prozor
Ilustracija, Foto: Profimedia

veliki požar u međimurju

MOBILNI IM ZAPALIO KUĆU, ŠTETA 13.000 EVRA: Porodica se izvukla, sin nije uspeo da spase mačku, pa skočio kroz prozor

Hrvatska -

"Bila je nedelja, negde oko 4 sata, kad je ćerka (13) osetila dim i videla da je izbio požar u sobi do ulice. Mi smo spavali u drugom delu kuće. Bila sam u šoku i nisam znala šta da radim. Sin (17) i ćerka su bili pribraniji pa su me, jer se nakon operacije noge krećem uz pomoć štaka, bukvalno izvukli iz kuće", rekla je Đurđica Štampar (43) čiju je kuću u Hodošanima, u hrvatskom Međimurju, zahvatila vatra i to zbog neispravnog punjača mobilnog telefona.

Mladić se vratio kako bi spasio mačku, ali je ona, nažalost, uginula, a on se spasao skokom kroz prozor. Iako su vatrogasci gotovo prve komšije i stigli su veoma brzo, nisu mogli da se izbore sa vatrom.

Iako je za svega 15 minuta stiglo pojačanje iz JVP-a Čakovec, več je nastala ogromna šteta.

"Prema prvoj proceni, radi se o šteti od najmanje 100.000 kuna (oko 13.300 evra), ako ne i većoj", smatra vlasnica.

Pokazala je zid gde je bila utičnica, koju inače ne koriste, ali je neko u nju uključio punjač. Vatra je zbog kratkog spoja krenula od te tačke,a neposredno uz utičnicu nalazio se trosed koji je prvi planuo.

Uviđaj je pokazao da je uzrok požara tehnički kvar, odnosno, kratak spoj nastao zbog neispravnog punjača u trenutku punjenja mobilnog telefona.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track