ZAGREBAČKI NAPADAČ KORISTIO VEOMA RETKO ORUŽJE: Pucao iz kalašnjikova koga su nekad zvali kostolomac
Foto: Profimedia, Facebook

policija treba da uđe u trag oružju

ZAGREBAČKI NAPADAČ KORISTIO VEOMA RETKO ORUŽJE: Pucao iz kalašnjikova koga su nekad zvali kostolomac

Hrvatska -

Napadač Danijel Bezuk je na zagrebačkom Markovom trgu koristio redak model malokalibarskog "kalašnjikova", kakav su u ratu zvali kostolomac.

Podsetimo, 22-godišnjak je osim na policajca Oskara Fiorija, zapucao i ka dvojici policajaca koji su kao deo obezbeđenja čuvali zgrade vlade i sabora na trgu.

Jedan od njih je pukom srećom izbegao metke, i to doslovno za nekoliko milimetara. Naime, kada je pucnjava prestala, odnosno, kada je Bezuk pobegao, video je da mu je pocepan džep na pantalonama, ali da na sreću nije pogođen.

Nezvanično, automatska puška koju je Bezuk koristio, a potom bacio, predstavlja prilično redak model na ovim prostorima.

Reč je o varijanti kalašnjikova, ali ne u standardnom kalibru 7,62 x 39 za AK-47, već o tzv. malokalibarskom kalašnjikovu, odnosno, modelu AK-74 kalibra 5,45 x 39 mm. Za razliku od standardnog kalašnjikova 7,62 x 39 mm, malokalibarski kalašnjikov se u proteklom ratu vrlo malo koristio pa bi to trebalo da olakša policiji da uđe u trag poreklu oružja, piše Jutarnji list.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track