SKANDAL NA HRT: O tragediji u Posušju izveštavali na kraju Dnevnika! Mediji Hrvata u BiH ih brutalno kritikovali!
Foto: Avaz.ba

bruka

SKANDAL NA HRT: O tragediji u Posušju izveštavali na kraju Dnevnika! Mediji Hrvata u BiH ih brutalno kritikovali!

Hrvatska -

Danas je u Hrvatskoj Dan žalosti zbog smrti osam mladih ljudi iz Posušja u prvim satima 2021. godine.

Hrvatski premijer Andrej Plenković doneo je odluku kao poruku solidarnosti i podrške u ime cele Hrvatske. Dodao je da su se s njim složili i predsednik Hrvatskog sabora i predsednik Republike

Podsećamo da je u petak, 1. januara, centralni dnevnik HRT-a o ovoj velikoj tragediji, u kojoj je ubijeno osam hrvatskih državljana, izveštavao tek u 33. minutu, što je izazvalo salve kritika i nezadovoljstva, piše portal HMS, nezvanični list Čovićevog HDZ.

Proglašenje Dana žalosti u celoj Hrvatskoj zbog ove tragedije samo je potvrda da je HRT morao pristupiti ovoj tužnoj i šokantnoj vesti s više pažnje, poštovanja i pijeteta, a ovom vešću početi Dnevnik u petak.

Verovatno nikada nije zabeleženo da država proglašava Dan žalosti za neke „sporadične“ vesti emitovane na kraju centralnog informativnog programa državne televizije.

Ovaj epilog događaja navodi na zaključak da bi urednica Odeljenja informativno-medijskog servisa HTV-a Katarina Periša-Čakarun i urednici pomenutog Dnevnika Marta Šimić-Mrzlečki i Dražen Majić trebalo da podnesu ostavke na dužnosti koje obavljaju, piše HMS, napominjući da je svih osam tragično preminulih državljana Republike Hrvatske, a njih troje studiralo je na Univerzitetu u Splitu. Pored toga, opština Posušje se na zapadnoj strani graniči sa Republikom Hrvatskom.

Kurir.rs/Slobodna Bosna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track