DETALJI MASAKRA U ŠIBENIKU: Vlasnik propale firme prvo pobio stečajnu upravnicu i njenog muža, pa izrešetao poznatog biznismena
Osumnjičeni Branko Koloper, Foto: Profimedia, Facebook/Branko Koloper

sumnja se da su svemu kumovali dugovi

DETALJI MASAKRA U ŠIBENIKU: Vlasnik propale firme prvo pobio stečajnu upravnicu i njenog muža, pa izrešetao poznatog biznismena

Hrvatska -

U Šibeniku se danas dogodilo četvorostruko ubistvo, u kome je prvo kalašnjikovim ubijeno troje, a potom je izrešetan poznati lokalni biznismen dok je sedeo u svom automobilu.

Među ubijenima su, navodno, Tedi Slamić, vlasnik trgovačkog lanca "Djelo" čiji je otac poznati preduzetnik Joso Slamić koji se povukao iz biznisa i živi u Rijeci. Spominje se i Radojka Danek, stečajna upravnica i šibenska gradska odbornica i još jedan muškarac, prenosi Slobodna Dalmacija.

Nezvanične informacije govore da je ubica Branko Koloper, vlasnik propale šibenske firme 'Matkol'. On je imao niz pekara i radnji po gradu, ali je otišao u stečaj.

Šibenik.in piše kako je, prema informacijama do kojih su došli, ubica prvo likvidirao troje u Ražinama koje je pozvao na sastanak u sedište jedne firme u stečaju pa potom otišao u Vodice gde je ispred prodavnice Djelo likvidirao vlasnika trgovačkog lanca dok je sedeo u svom automobilu.

Svemu su navodno kumovali dugovi, a spekuliše se da je u Šibeniku ubijena stečajna upravnica firme u čijem se sedištu i dogodilo ubistvo.

Potraga za napadačem je, piše Šibenik.in, proširena na splitsko i zadarsko područje.

Mediji prenose da je osumnjičeni Koloper na sastanak u Ražine, ispred svog proizvodnog pogona zvao stečajnu upravnicu Radojku Danek i jednog muškarca koji je navodno trebalo da preuzme neke njegove poslovne prostore. Nesrećnu ženu je očito dovezao muž na mesto sastanka, a kada je stigao i njen kolega, umesto da se dogovore, Koloper je zapucao iz kalašnjikova. Nakon toga odvezao se do Vodica, a tek se treba utvrditi da li je znao da će se tamo ispred svoje radnje nalazio Slamić ili je i njega navukao na sastanak.

Nezvanične informacije govore da je Koloper smatrao Slamića odgovornim za propast svoje nekad uspešne firme. Kad je "Djelo" otvaralo lance svojih trgovina, Koloper je sa vlasnicima dogovorio da će imati poslovnu saradnju tako da će trgovački lanac kupovati njegove pekarske proizvode. Cela je priča dobro krenula, no onda je došlo do problema i trgovački lanac više nije plaćao Koloperu isporuke. Dug se gomilao, a upućeni govore da je onda Koloper sa Slamićem dogovorio da dug kompenzuju u brašnu, prenose lokalni mediji.

Međutim, ispalo je na kraju da je brašno imalo veću cenu nego završni pekarski proizvod pa se nakon nekog vremena ispostavilo da je "Matkol" dužan "Djelu" preko pola milijuna kuna. Nije to bio jedini dug "Matkola", ali je očigledno Koloper smatrao da je "Djelo" odgovorno za početak njegove propasti, ističe Slobodna Dalmacija.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija/Šibenik.in

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track