KLEPETAN OSTAO BEZ LJUBAVI SVOG ŽIVOTA Uginula najpoznatija hrvatska roda Malena VIDEO
Foto: Printscreen YouTube

TUGA

KLEPETAN OSTAO BEZ LJUBAVI SVOG ŽIVOTA Uginula najpoznatija hrvatska roda Malena VIDEO

Hrvatska -

U 29. godini uginula je Malena, najpoznatija hrvatska roda, koja se pre 28 godina trajno nastanila u domu Stjepana Vokića, danas penzionisanog domara škole u Brodskom Varošu, naselju u sastavu Slavonskog Broda.

Ona je preminula u krilu svoje prijateljice, žene koja je vodila Fejsbuk profil Malene i Klepetana, najpoznatijeg svetskog ljubavnog para među rodama.

Prema navodima regionalnih medija, Malena je ispala iz gnezda u junu i tada ju je Vokić uneo u kuću u nadi da će roda moći da se oporavi.

0369954521, Klepetan i Malena
foto: Relja Dusek / Avalon / Profimedia

-Bila je već neko vreme bolesna. Imala je reumu krila, ali sada se izgleda definitivno odlučila da se preda. Dolazio je veterinar, pokušavali smo joj pomoći, ali ništa nije htela da uzme u kljun. Ni hranu, ni vodu... Patila se, jadna, 11 dana, rekao je Vokić, koji još uvek procesuira činjenicu da Malene više nema, navodi "Jutarnji".

Rekao je da mu je ona bila i više od člana porodice.

-Šta da vam kažem o naših zajedničkih 28 godina prijateljstva, ljubavi, pomaganja, strepnji... Bilo je svega, ali samo dobrog i lepog i samo ću to i pamtiti. Još sam pod velikim utiskom njenog odlaska, a kada je izdahnula nisam to hteo posebno da razglašavam, nego smo se tiho i bez pompe oprostili, sahranili smo je na jedno posebno mesto, rekao je ovaj penzioner.

Klepetan je još tamo. Ove godine Malena i on nisu imali nove mlade.

Jedna velika životinjska ljubavna priča došla je kraju. Iza nje ostaju brojne uspomene i 66 ptića.

Kurir.rs/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track