DROGIRANI BELGIJANAC NAPRAVIO HOROR U ZADRU: Kolima teško povredio trudnicu, zbog povreda izgubila dete!
Foto: Printscreen/ Facebook

tuga

DROGIRANI BELGIJANAC NAPRAVIO HOROR U ZADRU: Kolima teško povredio trudnicu, zbog povreda izgubila dete!

Hrvatska -

Policijski službenici saobraćajne policije u Zadru sproveli su istragu protiv 43-godišnjeg državljanina Belgije koji se sumnjiči za izazivanje saobraćajne nesreće.

Naime, on se sumnjiči da je 11. jula 2021. godine oko 15:30 u Petrčanima izazvao nesreću u kojoj je teške telesne povrede opasne po život zadobila trudnica, dok su dve osobe iz parkiranog vozila, među kojima je i dvogodišnje dete, lakše povređene. Međutim, juče je objavljeno da je trudnica od povreda zadobijenih tokom nesreće izgubila dete.

Danas se oglasilo i Županijsko državno tužilaštvo koje je donelo rešenje o pokretanju istrage protiv 43-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće.

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 43-godišnjak 11. jula 2021. oko 15,30 sati kod parkirališta u mestu Petrčane, izazvao nesreću. Osnovano se sumnja da je, nakon prethodne verbalne prepirke sa svojom devojkom odnosno 39-godišnjom belgijskom državljankom, pod uticajem opojnog sredstva upravljao neprilagođenom brzinom svojim automobilom marke BMW iza njenog automobila marke Mercedes ne držeći pritom dovoljan razmak iza njenog automobila i zanemarivši činjenicu da ulazi u turističko mesto gde ima puno pešaka".

Navode i da se osnovano sumnja da je dolaskom do parkirališta, nakon što je 39-godišnjakinja usporila brzinu kretanja svog automobila, u nemogućnosti da zaustavi automobil na vreme kako ne bi udario u njen automobil, naglo skrenuo u levo prema parkiralištu zbog čega je izgubio kontrolu upravljanja nad automobilom i udario 35-godišnju hrvatsku državljanku.

Osnovano se sumnja da je vozilom udario i automobil marke Škoda zagrebačkih registarskih oznaka zajedno sa pešakinjom pri čemu je taj automobil odbačen na drugo parkirano vozilo, a potom je došlo i do udara drugog vozila u treće vozilo.

U saobraćajnoj nesreći je teške i po život opasne povrede zadobila 35-godišnja žena koja je bila u poodmakloj trudnoći, a njeno nerođeno dete preminulo je 12. jula 2021. u Opštoj bolnici u Zadru.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track