TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U HRVATSKOJ Autobus kod Slavonskog Broda sleteo sa kolovoza, najmanje 10 poginulo
Foto: PrintscreenFacebook/24sata.hr

istraga u toku

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U HRVATSKOJ Autobus kod Slavonskog Broda sleteo sa kolovoza, najmanje 10 poginulo

Hrvatska -

Autobus na autoputu A3 kod Slavonskog Broda jutros je sleteo sa puta i tom prilikom je poginulo najmanje deset osoba dok je više od 30 povređeno, saopštila je brodsko-posavska policija.

Policija obavlja uviđaj kako bi utvrdila kako je došlo do nesreće, prenosi Jutarnji list.

- PU Brodsko posavska je u 6.22 dobila dojavu da je autobus sleteo s akolovoza. Dolaskom na lice mesta utvrđeno je da se radi o autobusu koji je vozio redovnu liniju Frankfurt - Priština. Uviđej je u toku. Više osoba je poginulo, a 30-ak je prebačeno u bolnicu. Bilo kakve dalje informacije biće dostupne nakon završenog uviđaja, rekao je načelnik saobraćajne policije Slavonski Brod Franjo Galić.

- Osim policije, na mestu nesreće su i vatrogasci, a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu. Zasad ne znamo koliko teško su te osobe povređene, dodao je on.

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) kako prenosi Index.hr, saopšteno je da je na toj deonici zaustavljen saobraćaj.

Zbog nesreće prekinut je saobraćaj na autoputu A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smeru Lipovca. Saobraćaj je preusmeren i vozi se obilaznim pravcima, navodi se u soapštenju.

Kako nezvanično saznaju hrvatski mediji, vozači tog autobusa su odmarali posle Bregane pola sata. Potom su se zamenili.

Pretpostavlja se da je nesreći kumovao umor vozača. Nažalost među poginulima je i jedan od vozača, koji u tom trenutku nije vozio autobus.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja