UPRKOS ZABRANI STANIVUKOVIĆ DOŠAO U MOSTAR: Ne možete da mi zabranite da mislim!
Foto: Printscreen Youtube/ Draško Stanivuković/RTRS

možda se i spusti do starog mosta

UPRKOS ZABRANI STANIVUKOVIĆ DOŠAO U MOSTAR: Ne možete da mi zabranite da mislim!

Bosna i Hercegovina

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković došao je danas u Mostar, iako su organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta povukli pozivnicu da prisustvuje toj manifestaciji zbog komentara na odluku visokog predstavnika BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida.

Stanivuković je posetio Sabornu crkvu, gde je rekao da voli da dođe u Mostar i da retko koja godina prođe da ne dođe u taj grad.

"Ne mogu da dopustim kao čovek da jedan klub takvu vrstu tradicije prekine. Ovo je jedna viša ideja, treba da sarađujemo, da gradimo prijateljski odnos i da se uzajamno posećujemo", naveo je Stanivuković dodajući da misli da je njegov dolazak nešto pozitivno.

Naglasio je da nikada nije ni jednom izjavom umanjio ničiju bol i nemile događaje iz prošlosti, već da je samo rekao da se protivi tome da se nekome nešto nameće i preti, prenosi Klix.ba.

"Uvek sam se borio za sve vrste sloboda i iznošenje bilo kojih pogleda i podržavam da neko misli drugačije od mene, ali ne želim da mi zabrani da mislim, to je suština i to je bila suština mog komentara", objasnio je Stanivuković.

Dodao je da ne zamera Klubu skakača u vodu Mostara na jučerašnjoj odluci.

"Želim svim takmičarima puno uspeha, a vi znate da sam ja neobičan. Možda se i spustim do Starog mosta u 16 časova. Ne volim bilo koju vrstu stega i da mi bilo ko šta ograničava", rekao je Stanivuković.

Organizacioni odbor Kluba skakača u vodu "Mostari" uputio je juče Stanivukoviću dopis u kojem mu otkazuje pozivnicu za dolazak na ovu tradicionalnu manifestaciju u gradu na Neretvi zbog komentara na odluku visokog predstavnika BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida.

"Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu", stoji u dopisu upućenom Stanivukoviću.

Gradonačelnik Banjaluke izjavio je u petak da je Inckova odluka najveća moguća katastrofa.

"To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički", rekao je Stanivuković ističući da bilo koja vrsta nametanja nije dobra.

"Da mi neko nameće mišljenje ili pogled na istoriju, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazala se kao veoma loša po celu Bosnu i Hercegovinu", rekao je Stanivuković.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja