Najnovije vesti

MLADI HRVAT NA KRKU POKOSIO STADO OVACA: Životinje bile na putu, sve su uginule!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

snosi odgovornost

MLADI HRVAT NA KRKU POKOSIO STADO OVACA: Životinje bile na putu, sve su uginule!

Hrvatska

Materijalna šteta procenuje se na oko 40.000 kuna (1evro-7,5 kuna), a tokom ove nedelje na putevima Policijske uprave primorsko-goranske zabeležena su četiri slučaja istrčavanja životinja na puteve.

U četvrtak u 00.40 na području ostrva Krka dogodila se saobraćajna nesreća, tokom koje je 20-godišnji vozač forda, riječkih registracijskih tablica, zbog neprilagođene brzine udario u stado ovaca. Pomenute domaće životinje bile su na sredini puta i od siline udara uginule. Materijalna šteta procenjuje se na oko 40.000 kuna.

Zbog neprilagođene brzine, vozač će biti sankcionisan prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, dok će 71-godišnji vlasnik kućnog ljubimca biti prijavljen prema članu 119 Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima (životinje se ne smeju voditi niti ostavljati na putu bez nadzora, odnosno vlasnici su dužni da preduzmu sve mere da spreče ulazak na kolovoz bez nadzora).

Takođe, tokom ove nedelje na putevima PU primorsko-goranske zabeležena su četiri slučaja trčanja životinja po putu i ​​naleta na vozila. To su jeleni i srne i divlje svinje. Iskakanja životinja zabeležena su danju i noću na putevima na području ostrva Viškovo, Rijeka, Krk i Vrbovsko. U saobraćajnim nezgodama niko nije povređen. Ukupna materijalna šteta procenjuje se na oko 16.500 kuna.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja