BEZ POSLEDICA ZA POLICAJCE BATINAŠE? Specijalci koji su tukli migrante neće dobiti otkaz? Jedan zapretio svojim snimkom VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

istraga u toku, ali

BEZ POSLEDICA ZA POLICAJCE BATINAŠE? Specijalci koji su tukli migrante neće dobiti otkaz? Jedan zapretio svojim snimkom VIDEO

Hrvatska -

Hrvatske vlasti još uvek utvrđuju pod kojim okolnostima su trojica pripadnika istarske interventne policije u junu tukla migrante i terala ih u susednu Bosnu i Hercegovinu.

Kako prenosi Jutarnji list, pred Disciplinskim studom u Osijeku u toku je postupak i ispituje se dokumentacija koju su dobili. Policajci su do okončanja postupka udaljeni sa dužnosti.

Sa druge strane, policija se odmah ogradila od svojih kolega, navevši da su suspendovani službenici radili na svoju ruku.

Izvor blizak istrazi rekao je Jutarnjem da slučaj klizi prema blagoj disciplinskoj kazni za trojicu policajaca zbog nanošenja štete ugledu policije, odnosno čitav incident sveo bi se na to da su policajci službenu odeću obukli naopako, bez vidljivih oznaka policije i da bi im to bio jedini zločin.

- U tom trenutku na mestu događaja nisu bila samo njih trojica, već je nedaleko bilo dvadesetak ljudi, takođe policajaca. Ova trojica vidljiva su na snimcima i oni će podneti teret disciplinskog postupka. Ono što javnost možda ne zna, je to da je Interventna policija ustrojena poput vojske, njihovi pripadnici ne rade ništa bez direktne zapovesti svojeg nadređenog. Niko od te trojice sigurno neće dobiti otkaz, zato što je jedan od njih zapretio da i on poseduje snimke događanja na granici, pa će u slučaju takvog raspleta slučaja, on objaviti drugu stranu priče, i tako malo jače kompromitovati policijski sistem, rekao je izvor hrvatskog lista.

Udarci palicom i povici: "Go to Bosnia"

Na snimku koji su istraživački novinari zabeležili nedaleko od mesta Šturlić na bosanskohercegovačkoj strani, može se čuti i kako jedan od maskiranih muškaraca nakon udarca migranta palicom viče za njim: "Go to Bosnia" (Idi u Bosnu).

Sve je snimljeno u junu tokom novinarske istrage više medijskih kuća.

Policijska istraga potom je utvrdila da su u incidentu učestvovali pripadnici iz Interventne jedinice PU istarske.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track