00:28

NESPORAZUM IZMEĐU MILANOVIĆA I MINISTRA ODBRANE: Šalju vojsku na tzv. Kosovo, dolazak MEDIJA diskutabilan

Okršaj se nastavlja

NOVI SUKOB MINISTRA ODBRANE I HRVATSKOG PREDSEDNIKA: Haos u Našicama na ispraćaju u misiju KFOR! Najurili novinare iz kasarne

Hrvatska -

Novi sukob ministra odbrane Maria Banožića i hrvatskog predsednika Zorana Milanovića izbio je rano jutros, pošto su oba trebala da budu na ispraćaju 36. kontingenta Hrvatske Vojske koji odlazi u misiju KFOR iz kasarne u Našicama.

Naime, ispraćaj su trebale da prate i brojne televizijske ekipe, koje su stigle u Našice da prate ispraćaj vojnija u NATO misiju, a onda je usledio šok.

Kako pišu hrvatski mediji, novinari nisu bili pušteni u kasarnu u Našicama u vreme koje je bilo navedeno u pozivnici da prisustvuju događaju i da su im na ulazu vojni policajci rekli da nema ulaska.

Kada je to saznao ministar odbrane, za koga se ispostavilo i da je po naređenju Zorana Milanovića, Banožiću bilo zabranjeno obraćanje, kao i komandantu kontingenta od 130 vojnika, usledio je haos.

Ministar dobrane se vratio u Zagreb, a zatim se oglasio na svojoj Fejsbuk stranici

- Nisam otišao u našičku kasarnu"132. brigade HV" na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR jer ne želim učestvovati u igrokazu gospodina koji nažalost ne razume prve dve rečenice iz ove objave. Pripadnicima 36. hrvatskog kontingenta želim srećan put i uspešnu misiju. Vidimo se uskoro - napisao je Banožić.

A, onda se ispostavilo da će ispraćaju prisustvovati lično Zoran Milanović, koji stiže u Našice.

Dva saopštenja, a različita

Inače pre ispraćaja informativne službe dva predsednika nisu na istim talasnim dužinama. U pozivu koji je uputilo Ministarstvo odbrane navodi se da zainteresirani predstavnici medija za praćenje svečanog ispraćaja trebaju doći u kasarnu u ponedeljak najkasnije do 10 sati, dok se u pozivu iz Kancelarije Predsjednika napominje da učešće medija na svečanom ispraćaju u kasarni nije predviđeno i da će javnost informisati saopštenjem i fotografijama.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track