DRAMA NA AERODROMU U ZAGREBU: Sa leta za Brisel izbačeno 14 putnika, evo šta je razlog!
Foto: Goran Jakus / Shutterstock Editorial / Profimedia

oglasila se i policija

DRAMA NA AERODROMU U ZAGREBU: Sa leta za Brisel izbačeno 14 putnika, evo šta je razlog!

Hrvatska -

Neobična drama danas se odvijala na Međunarodnom aerodromu u Zagrebuj kada je sa leta za Brisel izbačeno 14 ljudi, kojima su nadležni rekli da se u avionu nalaze ilegalno, piše Jutarnji list.

U 16.30 stotinjak putnika ukrcalo se na let za Brisel. Uneli su prtljag, smestili se u svoja sedišta, ali tada su došli stjuardi koji su najpre deset, a zatim još četiri putnika, izbacili sa leta. Rekli su im samo da se "u avionu nalaze ilegalno".

Novinarka Jutarnjeg lista Zrinka Korljan među putnicima je koji je trebalo da polete avionom kompanije Rajaner.

"Situacija kakvu još nisam doživela. Najpre su došli da kažu toj grupi putnika da su u avionu ilegalno, ali nisu im dali nikakvo objašnjenje. Samo su im rekli da pokupe svoje stvari i da izađu. Krenuli su potom i da kontrolišu broj sedišta i ukrcanih putnika. Kada je to prošlo, obratio nam se kapetan. Rekao nam je da svi moramo da napustimo avion i da se vratimo na ček-in zbog "neke greške". Počelo je veliko negodovanje, putnici su psovali, svi smo uzeli svoje stvari i vratili se u aerodromsku zgradu", javila je novinarka Jutarnjeg lista.

Kaže kako je na izlazu iz aviona primetila najmanje četiri policijska službenika koji su izolovali 14 putnika. Primetila je da se radi samo o muškarcima. Vratili su se u zgradu. Oko 17.45 ukrcani su ponovo u avion i čekali na poletanje aviona.

Javila je kako u avionu, ali ni na području piste, nema muškaraca koje je izolovla policija, odnosno, očigledno su odvedeni na kriminalističko istraživanje.

U MZLZ potvrdili su događaj, ali su rekli da ne znaju detalje jer se, kako navode, radi o policijskom postupanju. Drugim rečima, policija je naložila da se avion isprazni. Zašto, još uvek nije poznato.

Oko 19.30 saopštenjem se o događaju oglasila i PU zagrebačka.

"Danas 26. novembra 2021. godine oko 16.35 sati zaposleni aviokompanije zamolili su 14 putnika da napuste prostor aviona koji je trebao da poleti za Brisel zbog neispunjavanja trenutnih pravila pružaoca usluge prevoza, da bi zatim svi putnici napustili prostor aviona takođe na zahtev zaposlenih radi obavljanja dodatnih provera i zadovoljavanja uslova kompanije.

Po obavljenoj dodatnoj proveri, 156 putnika je avionom napustilo prostor vazduhoplovne luke, dok 14 putnika nije zadovoljilo uslove putovanja. Policijski službenici su od strane aviokompanije pozvani na mesto događaja u slučaju mogućeg protivpravnog ponašanja kojeg nije bilo te nije bilo potrebe za postupanjem, poručili su iz policije.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja