METALNOM ŠIPKOM NAPAO NEVENČANU SUPRUGU DOK JE DRŽALA DECU U NARUČJU: Policija saopštila detalje porodičnog nasilja u Međimurju
Foto: EPA/ANTONIO BAT

muškarac uhapšen

METALNOM ŠIPKOM NAPAO NEVENČANU SUPRUGU DOK JE DRŽALA DECU U NARUČJU: Policija saopštila detalje porodičnog nasilja u Međimurju

Hrvatska -

Muškarac (27) koji je u subotu u međimurskom naselju Piškorovec fizički napao svoju nevenčanu suprugu i metalnom šipkom povredio nju i novorođenče uhapšen je, potvrdila je danas Hini Marina Soldat, zamenica portparola Policijske uprave međimurske, prenosi Index.

Majka i novorođenče staro samo 20 dana zbrinuti su u čakovečkoj bolnici, a pedijatar Danijela Blažić rekla je da su dete i majka stabilno i da su noć proveli mirno.

Muškarac je juče oko 13.30 napao svoju nevenčanu suprugu, dok je u naručju držala njihovo dvoje dece, a u napadu su povređena žena i jedno dete, saopštila je policija. Medicinska pomoć im se pruža u Županijskoj bolnici Čakovec.

Muškarac star 27 godina osumnjičen je za krivično delo nasilja u porodici, uhapšen je i u toku je kriminalistička obrada radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, dodala je policija.

Dete je stabilno, ostaće u bolnici na posmatranju

Pedijatar Blažić iz Županijske bolnice Čakovec rekla je za HTV da su novorođenče i majka stabilno i da su noć proveli mirno. Rane su bebi zalečene i u dobrom je stanju. Ipak, na Pedijatriji će provesti nekoliko dana na posmatranju jer je reč o bebi staroj 20 dana koja je zadobila povredu glave gvozdenom šipkom.

U socijalnoj službi kažu da je reč o porodici sa dvoje dece iz Piškorovca i da nisu imali prijave nasilja u vezi sa ovom porodicom, ali je važno obezbediti siguran smeštaj za majku i dete.

"Najbrži način je zbrinuti majku i decu u neku od sigurnih kuća, u zavisnosti od toga šta će majka zatražiti. Prema navodima koleginice koja je bila dežurna noćas, majka je takvu želju baš i izrazila. Onda ćemo videti šta dalje. Ako majka brine o svojoj deci, onda nema ni potrebe postupati prema majci", kazala je za HTV Alenka Bilić iz Centra za socijalnu zaštitu Čakovec.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track