KRŠIO KARANTIN? Zaraženog načelnika hitne zaustavila policija zboh saobraćajnog prekršaja! On se pravdao: Išao sam kod lekara
Foto: Youtube prtscr / Emergency München

nije poštovao kućnu izolaciju

KRŠIO KARANTIN? Zaraženog načelnika hitne zaustavila policija zboh saobraćajnog prekršaja! On se pravdao: Išao sam kod lekara

Hrvatska -

Zadarski odbornik Jure Zubčić objavio je danas na Fejsbuku kako je direktor Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivica Erlić 6. januara zaustavljen zbog saobraćajnog prekršaja, a policija je utvrdila da je bio pod merom izolacije, jer je bio pozitivan na koronu.

-Isti je na praznik Sveta tri kralja zaustavljen zbog sitnog saobraćajnog prekršaja, što samo po sebi ne bi bio nikakav problem, da policijski službenici nisu utvrdili da je pod merom izolacije, jer je pozitivan na korona virus.

On bi, kao član Kriznog štaba Zadarske županije, trebalo da bude prvi u borbi protiv pandemije, a ne da doprinosi širenju virusa. Takođe, kao upravik zdravstvene ustanove trebalo bi da bude primer u odgovornosti, prenosi Index.hr.

Ove informacije su dobijene iz poverljivih izvora, koji su kao i građani, isfrustrirani jer za pojedince postoje drugačiji kriterijumi. Nažalost, dvostruki kriterijumi su nit vodilja upravljanja celom pandemijom.

Upravnik Erlić je bio lukav, pa je pokušao da se izvuče time da upravo ide na hitan prijem jer mu nije dobro.

Pritom kao načenik Zavoda za hitnu medicinu vrlo dobro zna koji su protokoli kad osoba zaražena korona virusom treba medicinsku pomoć. Uostalom, u tom slučaju se ne voziš sam na hitan prijem, te je to dokaz samo zloupotrebe pozicije koju obavlja, objavio je Zubčić.

Erlić: Bilo mi je loše, išao sam u Hitnu

Erlić je za Telegram potvrdio da ga je policija zaustavila i da je bio u samoizolaciji u to vreme. Rekao je da se testirao i bio pozitivan te da nije imao težih simptoma, ali da se tog jutra probudio sa otežanim disanjem i da je krenuo u Hitnu pomoć jer se zabrinuo.

-Ja sam se tog jutra dosta loše osećao, otežano sam disao i nazvao sam kolege koji su mi rekli da dođem da me pregledaju. Seo sam u automobil i otišao na pregled. Putem sam razgovarao sa rukovodiocem Zavoda Antunom Čačićem na mobilni i tad me je policija zaustavila, tvrdi Erlić.

Kaže da ne postoji druga procedura.

-To je tako, nema druge procedure, nema drugog načina, mi ljudima kad tako nazovu kažemo da odu na kovid odeljenje, a ja sam samo znao tamo svoje doktore pa sam otišao kod njih. To vam je kao kad idete na testiranje, vi sumnjate da ste pozitivni i vaš lekar, ali morate otići na testiranje i tamo stojite među ljudima i čekate, rekao je.

Kaže da se Zubčić okomio na njega i da ga već nekoliko puta napada. Najavio je da će ga tužiti za klevetu.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track