REPUBLIKA SRPSKA SLAVI 30 ROĐENDAN Helikopterski ešalon na nebu, Despoti na zemlji i nikad veći broj policajaca na maršu! VIDEO
Foto: čitalac Kurira

Generalna proba parade

REPUBLIKA SRPSKA SLAVI 30 ROĐENDAN Helikopterski ešalon na nebu, Despoti na zemlji i nikad veći broj policajaca na maršu! VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Nikad veći broj učesnika na paradi u čast 30 rođendana Republike Srpske nije bio zabeležen, od kada je počela proslava ovog dana.

Građani koji su uprkos hladnom i tumrnom danu se zatekli i Banjaluci mogli su da prisustvuju veličanstvenoj paradi pripadnika MUP-a Republike Srpske.

00:36

Generalna proba svečanog defilea povodom Dana Republike Srpske u Banja Luci 4

Nekoliko šealona redovnih jednica, specijalne policijske jednice i pripadnika Žandarmerije MUP-a Republike Srpske nije bilo moguće videti. Ovaj put ešalon je dobio pojačanje u oklopu i helikopterima koji su se pojavili na nebu iznad Banjaluke.

00:46

Generalna proba svečanog defilea povodom Dana Republike Srpske u Banja Luci 2

Građani će po prvi put moći da vide na nbeu i nove helikoptere tipa Asant, koji su nabavljeni iz Rusije prošle godine.

00:07

Generalna proba svečanog defilea povodom Dana Republike Srpske u Banja Luci 3

Inače Republika Srpksa za potrebe MUP-a naručila je tri tipa transportnih helikoptera Asant. Ovi helikopteri su opremljeni sa dizalicom za nošenje spoljnjeg tereta, imaju mogućnost ugradnje reflektora, poseduju i zvučnike. U helikopterskoj kabini osim dva člana posade moguće je smesiti još šest osoba.

Poslednji treći primerak u Banjaluku bi trebao da stigne do kraja ove godine.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track