FILMSKA PLJAČKA U ZAGREBU: Glumili policajce, upali ženi u stan, napali i pretili joj a onda ukrali milione
Foto: Beata Zawrzel/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

dvojica uhvaćena, za trećim se traga

FILMSKA PLJAČKA U ZAGREBU: Glumili policajce, upali ženi u stan, napali i pretili joj a onda ukrali milione

Hrvatska -


Penzionerka iz Zagreba (76) ostala je bez tri miliona kuna nakon što su je u njenom stanu opljačkala dvojica lažnih policajaca.

Zagrebačka policija uhapsila je dvojicu muškaraca starih 27 i 29 godina i prijavila ih za razbojništvo, dok se za trećim lopovom intenzivno traga, prenose hrvatski mediji.

- Sumnja se da su se osumnjičeni po prethodnom međusobnom dogovoru, a sve u cilju ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi, 13. januara oko 11 sati ličnim automobilom dovezli u zonu Ulice Republike Austrije da bi potom 27-godišnji vozač ostao da čeka u vozilu dok su se 29-godišnjak i zasad nepoznati muškarac uputili do stana 76-godišnjakinje kojoj su se lažno predstavili kao policijski službenici nakon čega ih je ista pustila u stan, navedeno je iz policije.

Dvojica osumnjičenih su obmanuli nju i njenu ćerku lažnim prikazivanjem činjenica i zatražili su od penzionerke da im pokaže gde drži novac koji su došli da "provere" da nije falsifikovan.

Kada im je žena pokazala novac, za sada nepoznati osumnjičeni nasrnuo je na nju i pretio joj. Potom je uzeo veći deo novca i zajedno sa 29-godišnjakom napustio zgradu, dok ih je osumnjičeni 27-godišnjak na ulici čekao u vozilu s kojim su pobegli.

Prestravljena žena odmah je obavestila policiju koja je vrlo brzo ušla u trag dvojici lažnih policajaca. Kako su pljačkaši saznali da žena ima malo bogatstvo u kući - koje je stekla jer ne nedavno prodala zemljište u Dalmaciji - nije poznato, kao ni da li je 3 miliona ukradenih kuna pronađeno.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja