PODLEGAO POVREDAMA: Preminuo 81-godišnjak na koga je na pešačkom prelazu automobilom naleteo 98-godišnjak
Foto: Shutterstock

istra

PODLEGAO POVREDAMA: Preminuo 81-godišnjak na koga je na pešačkom prelazu automobilom naleteo 98-godišnjak

Hrvatska -

Osamdesetjednogodišnjak je podlegao povredama u saobraćajnoj nesreći u koja se dogodila u petak u Labinu, kada je na njega na pešačkom prelazu naleteo automobil kojim je upravljao 98-godišnjak sa područja Labina, izvestila je istarska policija.

Nesreća se dogodila kada se 98-godišnjak, koji je upravljao automobilom Hjundaijem pulskih oznaka Ulicom Zelenice, ispred stadiona NK Rudar, nije zaustavio na pešačkom prelazu te je udario 81-godišnjaka koji je prelazio ulicu. Povređeni pešak prevezen je u pulsku bolnicu, gde je zbog teških povreda zadržan na lečenju i gde je jutros preminuo.

Protiv vozača merodavnom državnom tužilaštvu podneće se kaznena prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće u saobraćaju. Prema informaciji istarske policije, 98-godišnji vozač ima ispravnu vozačku dozvolu.

Kako bi se povećala bezbednost pešaka, kao jedne od najugroženijih grupa učesnika u saobraćaju, istarska policija apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i bezbednosna pravila.

Ove godine je tokom januara na istarskim saobraćajnicama stradalo ukupno devet pešaka. Dva pešaka su poginula, jedan je teže povređen, a šest pešaka je zadobilo lakše povrede.

Budući da je prošle godine tokom januara u saobraćajnim nesrećama samo jedan pešak lakše povređen, policijski službenici će u narednom razdoblju provoditi pojačane aktivnosti kako bi se smanjilo stradavanje pešaka u saobraćaju.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track