SLOVENIJA ODOBRILA PREKID TRUDNOĆE MIRELI ČAVAJDI: Beba ima tumor ali hrvatski lekari ne žele da obave proceduru, čeka se komisija
Foto: Printscreen Facebook

slučaj koji je šokirao javnost

SLOVENIJA ODOBRILA PREKID TRUDNOĆE MIRELI ČAVAJDI: Beba ima tumor ali hrvatski lekari ne žele da obave proceduru, čeka se komisija

Hrvatska -

Slovenačka komisija danas je donela zaključak da je Mireli Čavajdi odobren prekid trudnoće zbog teške bolesti deteta, potvrdila je za Jutarnji list advokatica Vanja Jurić.

Naime, danas se sastala tamošnja komisija, koje je na osnovu nalaza Mirele Čavajde, donela takav zaključak, tako da medicinski prekid trudnoće uradi u dogovoru sa tamošnjim lekarima.

Ipak, Čavajda će pričekati odluku drugostepene Komisije KBC-a Zagreb, a danas u poslepodnevnim satima odlazi na kontrolnu magnetnu rezonancu.

Hrvatsku potresa slučaj trudnice Mirele Čavajde, koja je u emotivnom istupu za Indeks ispričala da su lekari u Zagrebu odbili da izvrše prekid trudnoće u 26. nedelji uprkos tome što beba ima ogroman tumor, zbog kog će ili umreti ili živeti kao biljka.

Drugostepena komisija bi do petka trebalo da se izjasni o prigovorima na odbijanje prekida njene trudnoće zbog malformacije ploda, rekla je Jurić

Odbije li Čavajdu i drugostepena komicija, ne postoji nikakva pravna dilema da se problem može rešiti u Sloveniji, poručuje advokatica.Čavajde.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track